VORM verkoopt appartementen Cruquius aan CBRE

0

20 December is de overeenkomst getekend voor de verkoop van 149 appartementen door VORM aan CBRE. De ontwikkeling en realisatie is een samenwerking van Gemeente Amsterdam, VORM en Porten Development.

Leger des Heils
Om de verkoop te bezegelen hebben VORM en CBRE er voor gekozen om ieder 149 maaltijden (afgeleid van de 149 appartementen) te sponsoren bij de traditionele jaarlijkse kerstviering van het Leger des Heils Amsterdam in de Koepelkerk.

Duurzaam woon-en werkplezier
De appartementen worden verdeeld over 3 gebouwen. De appartementen krijgen royale balkons en dakterrassen. Op de begane grond van 2 gebouwen wordt circa 1500 m² commerciële ruimte gerealiseerd. Onder de gebouwen komt een 1 laags parkeergarage met een rechtstreekse toegang naar elk gebouw. In het tweede blok is de begane grond ontworpen in aansluiting op het voormalige schaftlokaal van de locomotieven-werkplaats van firma Orenstein en Koppel. Dit pandje blijft behouden en krijgt een horecafunctie met terras direct aan het water. Daarnaast komen in het derde blok werk-studio’s van 40 – 80 m² voor kleine bedrijven, met ieder een eigen voordeur op maaiveld.
In eerdere samenwerking tussen CBRE en VORM zijn ook al woningen gerealiseerd met een zeer duurzaam karakter. Ook dit project op Cruquius zal zonder aardgas worden aangelegd; de appartementen krijgen een individuele warmtepomp en op de daken komen zonnepanelen.

Paul Oremus, Country Manager CBRE Global Investors: ‘Deze aankoop past goed bij onze strategie die een sterke focus heeft op de Randstad. Wij zijn continu bezig met de optimalisatie van de portefeuille zowel op het gebeid van allocatie als van kwaliteit van het vastgoed. Op deze wijze realiseren wij een bovengemiddeld rendement voor onze aandeelhouders ’.

De woningen worden onderdeel van het CBRE Dutch Residential Fund. Dit Fonds is volgens GRESB het duurzaamste woningfonds in Europa.

Aan het water
De gebouwen komen direct aan het Amsterdam Rijnkanaal op een schiereiland in een autoluw gebied. Cruquius ligt in stadsdeel Oost in het Oostelijk havengebied. De architecten, Diederik Dam en Maurice van den Berg van Dam & Partners Architecten, hebben de ligging benut om de stoere woningen op het water en de kade uit te laten kijken.

Cruquiusgebied
Het Cruquiusgebied of Cruquiuseiland in het Oostelijk Havengebied in Amsterdam-Oost is een voormalig industrieterrein tussen de Entrepothaven en de Nieuwe Vaart. Het ontleent zijn naam aan de Cruquiusweg die over de gehele lengte van het gebied van west naar oost loopt. Deze weg werd in 1879 aangelegd en is vernoemd naar Nicolaas Samuel Cruquius (1678-1754).

 

https://vorm.nl/nieuws/vorm-verkoopt-appartementen-cruquius-aan-cbre

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?