Syntrus Achmea Real Estate & Finance verkoopt Weesperstaete

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens het Achmea Dutch Office Fund het gebouw Weesperstaete in Amsterdam verkocht.

Het kantoorgebouw aan het Weesperplein 6-8 omvat een totale verhuurbare vloeroppervlakte van 12.991 m² en beschikt over 40 parkeerplaatsen in de onderliggende garage. Weesperstaete is langjarig verhuurd aan de Gemeente Amsterdam. De naastgelegen winkelunit aan de Sarphatistraat 65-67, verhuurd aan een lokale retailer, maakt eveneens deel uit van de verkoop.

Weesperstaete is een modern kantoorgebouw in het centrum van Amsterdam. Het gebouw stamt uit 1970 en heeft verschillende renovaties ondergaan. Het verhuurbare oppervlakte is verdeeld over een kelderruimte, begane grond en acht bovengelegen kantoorverdiepingen. Weesperstaete ligt direct aan het Weesperplein, de kruising van de Wibautstraat en de Weesperstraat. In dit gebied is een gevarieerde mix van moderne kantoorgebouwen, winkels en restaurants te vinden.

De omgeving van Weesperplein is een dynamisch gebied waar veel ontwikkelingen plaatsvinden. Zo is onlangs het Hyatt Regency hotel aan de Sarphatistraat geopend en ondergaat de Diamantbeurs, direct gelegen naast Weesperstaete, op dit moment een grote renovatie.

De verkopende partij, Syntrus Achmea Real Estate & Finance namens het Achmea Dutch Office Fund, werd op commercieel gebied geadviseerd door CBRE. Juridisch werd de verkoper bijgestaan door Nauta Dutilh.

 

http://nieuws.cbre.nl/syntrus-achmea-real-estate–finance-verkoopt-weesperstaete/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?