De Alliantie en NEZZT realiseren in vijf maanden 110 woningen voor starters in Amsterdam Nieuw-West

0

“Als je echt wilt, dan kan het. Dat hebben de Alliantie en NEZZT hier laten zien.” Woorden van wethouder Laurens Ivens van Bouwen, Wonen en Dierenwelzijn van de gemeente Amsterdam, gistermiddag bij de officiële opening van woonproject ‘Karmijn’ in Amsterdam Nieuw-West. In minder dan een half jaar tijd realiseerden woningcorporatie de Alliantie en het nieuwe flexibele woonconcept NEZZT 110 sociale huurwoningen aan de Louwesweg voor statushouders en andere jonge starters op de Amsterdamse woningmarkt. De 88 eenpersoonsstudio’s en 22 tweepersoonsappartementen vormen samen woonproject ‘Karmijn’ waar de nieuwe bewoners met elkaar actief bouwen aan een goede thuisbasis. De woningen blijven minimaal tien jaar staan.

Na de start van de bouw op 18 juli jongstleden zijn de woningen in een uitzonderlijk hoog tempo gerealiseerd. Eddo Rats, regiodirecteur van de Alliantie: “De behoefte aan betaalbare huurwoningen in Amsterdam is ontzettend groot. Samen met de gemeente zoeken we daarom bovenop de al geplande nieuwbouw continu naar extra locaties waar we voor statushouders betaalbare en kwalitatief goede woningen kunnen realiseren, zonder dat dit ten koste gaat van andere woningzoekenden. We waren op zoek naar een manier om snel woningen te bouwen zonder in te leveren op het woonplezier en -comfort van onze toekomstige huurders. Dat is met dank aan alle partners gelukt en maakt dat ik erg trots op dit project ben.”

Nieuwe standaard
De NEZZT woningen die zijn gerealiseerd in Karmijn zijn ontworpen in samenwerking met SVP architecten en doen qua comfort, kwaliteit en uitstraling niet onder voor een traditionele nieuwbouwwoning. Bas de Haan, directeur NEZZT: “Samen met SVP en de Alliantie wilden wij een nieuwe standaard neerzetten voor flexibele woningbouw. Deze hoogwaardige woningen gaan niet alleen de komende tien jaar mee, ze bieden ook daarna een prettige en comfortabele leefomgeving aan nieuwe bewoners op een andere locatie. Dat is niet alleen winst voor het milieu maar voor alle betrokken partijen.”

Goede thuisbasis
In Karmijn is de ene helft van de woningen bestemd voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning, statushouders, en de andere helft voor andere jonge starters op de woningmarkt. Om de integratie van de statushouders en interactie tussen de bewoners onderling te bevorderen, heeft de Alliantie het beheer van het gebouw uit handen gegeven aan Socius, die hen stimuleert om met elkaar activiteiten te ondernemen en zelf regie te pakken op hun woonomgeving. Met elkaar bouwen zij zo aan een goede thuisbasis en vinden zij hun weg in de Amsterdamse samenleving.

Tweede project: Van Lohuizenlaan
Karmijn is het eerste van twee grote projecten die de Alliantie en NEZZT opleveren in Amsterdam in korte tijd. Begin 2018 worden aan de Van Lohuizenlaan nog eens 81 woningen voor dezelfde doelgroepen opgeleverd.

Over de Alliantie
De Alliantie is een woningcorporatie. Wij werken aan goede en betaalbare huizen in prettige buurten, voor mensen met een bescheiden inkomen. Nu en in de toekomst. We verhuren en onderhouden onze woningen, voeren reparaties uit en verbeteren onze huizen. Ook bouwen we nieuwe woningen en verkopen we huurwoningen uit onze woningvoorraad voor een redelijke marktprijs.

Over NEZZT
NEZZT is het nieuwe woonconcept van specialist in flexibel bouwen, De Meeuw, dat meebeweegt met de samenleving. NEZZT wijzigt, groeit, krimpt en past zich moeiteloos aan veranderende woonwensen aan. En zijn woningen niet meer nodig, dan verhuist NEZZT ze net zo gemakkelijk weer naar een andere plek. www.nezzt.com

 

https://dkvwg750av2j6.cloudfront.net/m/0c91da5c22668808/original/Persbericht-2017-12-15-De-Alliantie-en-NEZZT-realiseren-in-vijf-maanden-110-woningen-voor-starters-in-Amsterdam-Nieuw-West.pdf

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?