Syntrus Achmea Real Estate & Finance verwerft 119 woningen in Utrecht voor PME

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft voor Pensioenfonds van de Metalektro (PME) 119 appartementen verworven in Utrecht. De woningen worden ontwikkeld door ReShape Properties en gerealiseerd door Ballast Nedam West. De oplevering staat eind 2019 gepland.

Begin volgend jaar start de sloop van het huidige kantoor aan de Lomanlaan in de wijk Transwijk, waarna de bouw begint van twee woontorens met 119 appartementen en 119 half verdiepte parkeerplaatsen. De woningen van 60 tot 80 m² zijn bestemd voor (door)starters op de woningmarkt. Zonnepanelen op de daken leveren een deel van de energie in torens. De huren van de woningen liggen tussen de 850 en 950 euro.

De acquisitie in Utrecht past in de strategie van PME. Via Syntrus Achmea RE&F heeft het fonds inmiddels een woningportefeuille opgebouwd van 1 miljard euro. “De aankoop van dit project zorgt daarnaast voor een verdere verjonging en verduurzaming van onze woningportefeuille met een verbetering van het rendement”, zegt de heer Marcel Andringa, uitvoerend bestuurder vermogensbeheer van PME. MN Fiduciair Management heeft PME geadviseerd over de transactie.

Syntrus Achmea RE&F heeft de afgelopen vijf jaar namens haar opdrachtgevers ruim 1000 betaalbare huurwoningen geacquireerd in Utrecht. Zo werden eerder dit jaar 93 appartementen opgeleverd op de Kop van Lombok en 88 woningen in de getransformeerde Neudeflat. De vraag naar middeldure woningen in de stad is erg groot, zowel bij woningzoekenden als bij de institutionele beleggers voor wie Syntrus Achmea RE&F werkt.

 

https://www.syntrus.nl/nieuws/syntrus-verwerft-119-woningen-in-utrecht-voor-pme

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?