Blauwhoed versterkt positie met nieuwe aandeelhouders

0

Met ingang van 11 december zijn investeringsmaatschappij CommonWealth Investments en Phillip Smits, CEO van Blauwhoed, toegetreden als aandeelhouders van de Rotterdamse projectontwikkelaar. Hiermee wordt in positieve wijze bijgedragen aan de continuïteit en verdere groei van Blauwhoed. Een belangrijke reden voor Valuas, de huidige aandeelhouder, om 40% van haar belang te verkopen.

CommonWealth Investments, de investeringsmaatschappij van onder meer de familie Dreesmann, is als financiële partner actief in Nederland in diverse investeringsprojecten met expertise op het gebied van private equity investeringen en corporate finance. CommonWealth Investments investeert momenteel al samen met Valuas, de investeringsmaatschappij van Geert Peters, in vastgoedprojecten zoals HollandPark in Diemen.

Phillip Smits is sinds 2010 CEO van Blauwhoed en zal met deze stap zich verder focussen op het uitbouwen en slimmer maken van de organisatie. Smits blijft, naast zijn taken in de board met Geert Peters en Simon de Graaf (voorzitter), zijn rol als CEO in het directieteam van Blauwhoed voortzetten.

Blauwhoed is actief als projectontwikkelaar in Nederland met een focus op woningen in het groot Randstedelijk gebied. De jaarlijkse verkoop ligt momenteel op circa 1.000 woningen. Kenmerkend voor de onderneming is dat zij haar projecten hoofdzakelijk in co-creatie ontwikkelt, met een open source proces waarin klanten vroegtijdig worden betrokken. Dit doet zij met een team van circa 40 professionals. Actuele en aansprekende projecten van Blauwhoed zijn Community Campus Amsterdam (Holendrecht), Meysters Buiten Utrecht, Nieuw Mariënpark Leidschendam en ParkEntree in Schiedam. Daarnaast ontwikkelt Blauwhoed succesvol eigen concepten, zoals Senior Smart Living, Create, Tiny Apartment en Haaks Wonen.

 

https://blauwhoed.nl/blauwhoed-versterkt-positie-met-nieuwe-aandeelhouders

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?