VORM wint tender Aziëpark Ruysdael torens in Haarlem

0

De gemeente Haarlem heeft VORM geselecteerd voor de ontwikkeling van twee woontorens. De gebouwen vormen een aanvulling van het Aziëpark en staan als ‘groene parels’ in het park. De duurzame torens krijgen een alzijdige uitstraling. Start bouw staat gepland voor medio 2019. Het plan is gemaakt met architectenbureau Geurst & Schulze.

Tender
De gemeente Haarlem heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een tender uitgeschreven voor de ontwikkeling en realisatie van deze kavel aan de rand van de Schalkwijk in Haarlem. Jacco Sterkman, Conceptontwikkelaar VORM laat weten: “Het programma bestaat uit 125 veelal ruime appartementen voor het hogere marktsegment. De selectie vond plaats op basis van minimumeisen, plankwaliteit en een GPR-score. We zijn ontzettend trots dat we deze tender gewonnen hebben.“

De Ruysdael torens
De woningen worden via twee portieken in het park ontsloten. Dankzij de geometrische verdeling van de cirkelvormige plattegrond ontstaat er de mogelijkheid een grote differentiatie aan woningtypes te realiseren.

In de plint en op de eerste verdieping zijn de kleinere ‘Urban Appartments’ gesitueerd van ca. 54m² met voornamelijk starters en jong professionals als doelgroep. Op de tweede tot en met de achtste verdieping komen luxe appartementen met riante balkons en op de bovenste verdiepingen van beide torens worden in totaal twaalf penthouses gerealiseerd. De bergingen en parkeerruimtes zijn ondergronds opgelost en dus uit het zicht.

Er wordt een hoge mate van duurzaamheid nagestreefd. Tot de duurzame maatregelen behoren de integratie van zonnepanelen op het dak en de toepassing van circulaire materialen. Alle balkons worden van geïntegreerde plantenbakken voorzien om groenvoorzieningen op balkons te stimuleren.

Team
Het winnende team bestaat uit: Geurst & Schulze Architecten, Bosch Slabbers landschapsarchitecten, Pieters Bouwtechniek, J. van Toorenburg Installatietechniek, Vaecon, Merosch en Render Art.

 

https://vorm.nl/nieuws/vorm-wint-tender-aziepark-ruysdael-torens-in-haarlem

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?