Start bouw fase 2 De Leidse Schans (Yours), Leiden

0

n opdracht van Syntrus Achmea Real Estate & Finance realiseert Ballast Nedam Bouw en Ontwikkeling de 2e fase van De Leidse Schans, ook wel Yours genoemd te Leiden. Ballast Nedam Development en VORM Ontwikkeling zijn door de gemeente Leiden geselecteerd voor de ontwikkeling en realisatie van een studentencampus, de ‘Leidse Schans’.

De start bouw begint met het schroeven van de palen van blok F half december. Waarbij blok F bestaat uit 218 studentenwoningen en blok E uit 249 studentenwoningen. De bouwtijd voor de blokken zal respectievelijk 18 en 19 maanden zijn. Naar verwachting zal in mei 2018 gestart worden met blok A, dit blok bestaat uit 424 starterappartementen en 197 studentenwoningen. Alle woningen worden gasloos uitgevoerd.

Ontwikkelaar VOF De Leidse Schans (VORM Ontwikkeling en Ballast NedamDevelopment ) is hiermee de laatste fase van het totale plan ingegaan. Eerder in dit plan zijn in 2015 de blokken B, C en D opgeleverd. Deze blokken bestaan uit 583 studentenwoningen, 117 starterwoningen (huur en koop) en 90 starterkoopwoningen. In totaal worden in dit plan circa 1900 woningen gerealiseerd.

Architect en stedenbouwer van het gehele project is Mecanoo te Delft.

(Y)OURS Leiden

De campus (Y)OURS Leiden is dé nieuwe plek in Leiden voor studenten, starters en doorstromers, gunstig gelegen ten zuiden van het historisch centrum en uitstekend bereikbaar per fiets, auto en openbaar vervoer. Station Leiden Lammenschans ligt op loopafstand en biedt reizigers een directe verbinding met Utrecht Centraal en Leiden Centraal. Een gemengd leefklimaat met een kwalitatief hoge uitstraling vormen de basis voor een sociaal duurzame campus, die naar verwachting in 2020 geheel zal zijn afgerond.

VORM en Ballast Nedam Development vormen de combinatie die in 2011 in een tenderprocedure door de gemeente Leiden is geselecteerd voor de ontwikkeling en realisatie van de campus (Y)ours Leiden.

 

https://vorm.nl/nieuws/start-bouw-fase-2-de-leidse-schans-yours-leiden

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?