Camelot Europe opent kantoor in Helsinki, Finland

0

“Meer dan 1 miljoen m² leegstaand vastgoed kan worden omgezet in betaalbare tijdelijke woningen”

Camelot’s nieuwe business development directeur in Finland Anna-Maija Grandy is helder: “We kunnen het ons niet veroorloven meer dan 1 miljoen vierkante meter aan leegstaande panden in Helsinki te negeren, terwijl we anderzijds geconfronteerd worden met een gebrek aan betaalbare kamers voor studenten, starters en tijdelijke arbeidskrachten. Het Camelot Property Guardians concept biedt Finse eigenaren van onroerend goed de mogelijkheid om de leegstandskosten en risico’s enorm te verminderen, terwijl tegelijkertijd tijdelijke kamers en werkruimten worden gecreëerd.”

Joost van Gestel, CEO van Camelot Europe: “We zijn trots om nu ons concept ook in Finland te mogen introduceren. Met Anna-Maija en property manager Marcus Vaakanainen hebben we een professioneel team gevonden om ons een goede start te geven.”

Vastgoedeigenaren en overheidsfunctionarissen in Finland hebben positief gereageerd op het nieuwe concept. De Finse Associatie van Eigenaren van Onroerend Goed, RAKLI, bezocht Nederland eerder dit jaar om meer inzicht te krijgen, vooral omdat Amsterdam vergelijkbare problemen had met leegstaand vastgoed. Tijdelijke transformaties hebben bijgedragen tot een drastische vermindering van het aantal ongebruikte gebouwen. Jyrki Laurikainen, managing director van Rakli, zegt: “Geweldig om te horen dat Camelot nu ook in Helsinki actief wordt!”

Het Property Guardian Concept creëert betaalbare woningen voor werkers, starters en studenten in tijdelijk ongebruikt vastgoed. Eigenaren, zoals gemeenteraden, onderwijs- en gezondheidsinstellingen, woningorganisaties, investeerders en kerken nodigen Camelot uit om tijdelijke gebruikers als hun ogen en oren ruimte te bieden in de panden. De eigendommen worden door het tijdelijk gebruik beschermd tegen kraken, vandalisme, diefstal en inbraak. Camelot heeft meer dan 10.000 projecten beschermd en meer dan 100.000 tijdelijke kamers gecreëerd in meer dan 1.000 steden in Europa sinds de start in 1993.

Het Helsinki-team van Camelot Europe volgt de eerste gemaakte offertes op en verwacht de eerste tijdelijke kamers beschikbaar te krijgen in het eerste kwartaal van 2018.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?