Stadgenoot weer ‘AA’

0

De kredietbeoordeling van Stadgenoot is terug op ‘AA stable’. De financiële positie is opgewaardeerd van ‘sterk’ naar ‘zeer sterk’. Vorig jaar was het eindoordeel van Standard and Poor’s nog een ratingpunt lager. Stadgenoot is blij met het vertrouwen.

Standard & Poor’s, een van de twee grote kredietbeoordelaars in de wereld, beoordeelt sinds 2011 de kredietwaardigheid van Stadgenoot. De eerste vijf jaar was de uitkomst steeds ‘AA stable’. Vorig jaar ging de beoordeling een ratingpunt omlaag. Het eindoordeel kwam uit op ‘AA-’. De rating is nu weer terug op ‘AA stable’.

S&P beoordeelt de financiële positie van Stadgenoot als ‘very strong’; dat is gunstiger dan vorig jaar. Ook het risicoprofiel is verbeterd, onder andere doordat Stadgenoot vanwege de nieuwe woningwet minder ‘commerciële’ activiteiten zal ontplooien en daardoor minder afhankelijk zal zijn van de luimen van de markt.

De verlaging van de rating met een ‘ratingpunt’ werd vorig jaar ingegeven door de vrees dat de nieuwe huurwetgeving de zelfstandige financiële positie van Stadgenoot in gevaar zou brengen. De praktijk wijst er inmiddels op dat deze vrees niet gerechtvaardigd is.

Een gunstige rating stelt Stadgenoot in staat tegen relatief lage rente vreemd vermogen aan te trekken op de (internationale) kapitaalmarkt. Dat gebeurt met name om niet-DAEB investeringen of aflopende leningen te herfinancieren.

Het volledige rapport vindt u hier.

 

https://www.stadgenoot.nl/repositories/nieuws/stadgenoot-weer-aa/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?