Realisatie 444 studentenstudio’s campus Universiteit Twente

0

Transformatie grootste faculteitsgebouw van de Universiteit naar studio’s en appartementen.

Camelot heeft het eigendom verworven van het 26.000 m² grote voormalige faculteitsgebouw de Hogekamp. Het wordt getransformeerd naar 444 moderne studentenstudio’s en ruim 40 appartementen. Daarnaast komt er onder hetzelfde dak een hotel met circa 80 hotelkamers. De verbouwing wordt uitgevoerd door Van Wijnen Projectontwikkeling Oost B.V.. De oplevering van het project staat gepland voor juli 2018. Een uitstekende timing gezien het begin van het nieuwe studiejaar.

Camelot Campus Concept
Afgelopen zomer leverde Camelot nog 289 studentenstudio’s gelegen op het campusterrein van de TU Delft: Camelot Campus 015. Momenteel zijn 350 studio’s in aanbouw in Amsterdam en 250 units in Utrecht. Aankomende zomer is Enschede aan de beurt met Camelot Campus 053. Het project sluit aan op de campusprojecten die Camelot eerder al realiseerde in Arnhem, Leiden, Delft, Breda, Eindhoven, Utrecht en Amsterdam.

Focus op verhuur
Camelot richt haar pijlen steeds meer op de verhuurmarkt. Begon het bedrijf in 1993 nog als antikraakorganisatie, tegenwoordig verlegt ze de focus naar de bouw, transformatie en verhuur van microliving-projecten: kant-en-klare studio’s bedoeld voor jongeren en studenten. Met het zogenoemde Campus concept brengt Camelot zelfstandige, gemeubileerde en gestoffeerde studio’s op de markt. Daarnaast worden er in de projecten ook altijd gemeenschappelijke ruimtes gecreëerd.

CEO Joost van Gestel “Camelot Europe is momenteel met zo’n 280 medewerkers actief in 7 Europese landen. Van traditionele antikraak- en leegstandbeheerder en beveiliging is Camelot steeds meer actief als vastgoedontwikkelaar. Inmiddels hebben wij 3900 units in eigen exploitatie of aanbouw en is Camelot Europe daarmee de grootste particuliere eigenaar van studentenhuisvesting in Nederland.”

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?