Camelot Real Estate koopt kantoorpand Zwolle

0

Gedeeltelijke transformatie en nieuwbouw van woningen.

Camelot Real Estate, voegde op 24 november weer een pand aan zijn vastgoedportefeuille toe. Met de aankoop van Dokter Spanjaardstraat 11 te Zwolle kan de planning voor een nieuw residentieel project van start.

Het aangekochte pand, gelegen op het kantorenpark Oosterenk II, is gebouwd in 1992 en is 3.400 m² groot, met een grondstuk van 4.250 m². De ligging is gunstig te noemen met het centrum op een kleine tien minuten fietsen en direct gelegen naast het Isala ziekenhuis met bijna 5000 Fte medewerkers en permanent ruim 500 mensen in opleiding.

De exacte invulling van het pand en terrein moet nog vorm krijgen. Wel is duidelijk dat er residentiële oplossingen komen: volledig gemeubileerde en gestoffeerde luxe studio’s en appartementen. De doelgroep zal bestaan uit starters, jongeren en studenten van met name het Isala ziekenhuis. De bouw begint naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019.

Eerder ontwikkelde Camelot al vergelijkbare woonproducten in voormalige kantoorpanden in Amsterdam, Breda, Eindhoven, Delft, Utrecht en Arnhem. In de zomer van 2018 wordt er ook in Enschede een project van 444 studio’s opgeleverd. Camelot is daarmee hard op weg om de grootste particuliere eigenaar van microliving projecten van Nederland te worden.

Joost Van Gestel, CEO Camelot groep: “De afgelopen jaren hebben we een enorme ontwikkeling meegemaakt. Begonnen we in 1993 nog als antikraakbedrijf, inmiddels ligt de focus meer en meer op transformatie en nieuwbouw van residentiële projecten. Op dit moment hebben we 3900 units in eigen exploitatie of aanbouw.”

Share.

Comments are closed.