Huurappartementen Alta Mira bestemd voor doorstromers

0

Op initiatief van Kennemer Wonen hebben het college van de gemeente Bergen en de woningcorporatie besloten om de huurwoningen van het nieuwbouwplan Alta Mira toe te wijzen aan ‘doorstromers’. De 27 sociale huurwoningen die momenteel gebouwd worden op de plek van het voormalige uitgaanscentrum Alta Mira aan de Heereweg in Schoorl, komen in eerste instantie met voorrang beschikbaar voor huurders die in aanmerking komen voor een sociale huurwoning én een andere sociale huurwoning in de gemeente Bergen achterlaten.

Doorstroming
In de gemeente Bergen komen weinig sociale huurwoningen door verhuizingen beschikbaar. Dat geldt zowel voor eengezinswoningen als kleinere woningen voor starters en ouderen. Veel ouderen in de gemeente Bergen wonen in een eengezinswoning, die door hun veranderde gezinssamenstelling in de loop der jaren te groot is geworden. De nieuwe woningen van Alta Mira zijn gelijkvloerse woningen die dichtbij de voorzieningen liggen, waardoor deze met name geschikt zijn voor ouderen. Door deze woningen gericht toe te wijzen aan huurders die een eengezinswoning in de sociale huursector achterlaten denkt Kennemer Wonen een verhuisketen te realiseren. De dan vrijkomende woningen kunnen weer toegewezen worden aan andere woningzoekenden. Op deze wijze wordt doorstroming gerealiseerd.

Wethouder Peter van Huissteden vindt dit een goede ontwikkeling. “Ik ben blij met dit initiatief. Een betere doorstroming op de woningmarkt is al lang een prioriteit voor dit college. Mooi dat er nu daadwerkelijk iets gaat gebeuren.”

Plan Alta Mira
Alta Mira wordt gebouwd door Bot Bouw Initiatief. Er komen totaal 27 sociale huurappartementen; 20 driekamer- en 7 tweekamer appartementen. De appartementen worden verhuurd voor een huurprijs van maximaal € 592 per maand, zijn energiezuinig en worden voorzien van zonnepanelen. Daarnaast worden er 19 parkeerplaatsen gerealiseerd die bij het complex behoren. De huurwoningen worden naar verwachting in najaar van 2018 opgeleverd. Begin 2018 wordt bekend gemaakt hoe de selectie van toewijzing gaat verlopen.

Kennemer Wonen verhuurt, verbetert en bouwt betaalbare en energiezuinige huurwoningen voor met name de sociale doelgroep in de regio Noord- Kennemerland. Onze missie is voldoende goede huurwoningen met passende woonlasten in gevarieerde wijken voor onze klanten van nu en in de toekomst. Omdat wij vinden dat iedereen een thuis moet hebben in een gevarieerde leefomgeving. Daaraan werken we samen met (toekomstige) bewoners, huurdersorganisaties, gemeenten, welzijns- en zorgorganisaties en marktpartijen. Onze medewerkers doen dit met plezier vanuit sociale betrokkenheid.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?