CBS: Vertrouwen consument in november onveranderd positief

0

De stemming onder consumenten is in november 2017 gelijk gebleven, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen komt net als in oktober en september uit op 23. Het oordeel over het economisch klimaat is iets minder positief. De koopbereidheid blijft gelijk.

Met 23 ligt het consumentenvertrouwen in november ruim boven het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (- 3). Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit (36). Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 (-41).

Oordeel over economisch klimaat fractie minder positief
Het oordeel over het economisch klimaat is in november iets minder positief. Deze deelindicator van het consumentenvertrouwen komt uit op 41, tegen 43 in oktober. Zowel het oordeel over de economische situatie in de komende 12 maanden als over de economische situatie in de afgelopen 12 maanden verslechterde iets.

De koopbereidheid verandert niet in november. Deze deelindicator komt net als in september en oktober uit op 10.

 

https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2017/47/vertrouwen-consument-in-november-onveranderd-positief

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?