JLL’s Kjell van den Heuvel exclusief bevoegd tot bepaling Mortgage Lending Value (MLV)

0

Kjell van den Heuvel, Head of International Clients Valuation Advisory bij JLL Nederland, is onlangs gecertificeerd als CIS HypZert (MLV) taxateur bij de Duitse organisatie HypZert. Met dit certificaat is hij bevoegd om de Mortgage Lending Value (MLV) te bepalen. Hiermee kan JLL voldoen aan de grote vraag van Duitse financiers naar MLV-taxaties van Nederlands vastgoed.

Binnen Valuation Advisory is Van den Heuvel verantwoordelijk voor taxaties voor internationale beleggers, buitenlandse banken en loan underwriting.

“De afdeling taxaties bestaat al voor 75% uit RT taxateurs, de bevoegdheid van Kjell om daarnaast ook MLV taxaties uit te voeren is een goede aanvulling op het bestaande arsenaal“, aldus Arnold de Bue, Head of Valuation Advisory bij JLL.

De Mortgage Lending Value methodiek wordt door Duitse Pfandbriefbanken gebruikt als financieringsinstrument en is in Duitsland wettelijk vastgelegd in de BelWertV. De MLV is gebaseerd op lange termijn marktanalyse om tot een stabiele waarde te komen die, in tegenstelling tot de marktwaarde, niet onderhevig is aan fluctuaties en een hoge mate van zekerheid biedt gedurende de looptijd van de lening.

 

http://www.jll.nl/netherlands/nl-nl/nieuws/970/jlls-kjell-van-den-heuvel-exclusief-bevoegd-tot-bepaling-mortgage-lending-value-mlv

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?