Lefier/Umbrella en VHV Arnhem/Woonconnect winnaars Digital Awards 2017

0

Tijdens het congres De Digitale Corporatie zijn de winnaars bekendgemaakt van de CorporatieNL Digital Awards 2017. In de categorie Digitalisering voor de Klant is de combinatie Lefier en Umbrella winnaar. De categorie Meest Innovatieve Product is gewonnen door de combinatie VHV Arnhem en Woonconnect. Zij ontvingen uit handen van juryvoorzitter Piet Klop de award voor de organisaties die de meest aansprekende digitale initiatieven ontwikkelen.

Oordeel publiek en jury
Beide award winnaars leverden een uitzonderlijke prestatie. Voorzitter Piet Klop: ‘De award winnaars zijn goede voorbeelden van innovaties. Op YouTube staat een video van hoe in 1999 naar de mobiele telefoon werd gekeken. Als je dat ziet dan besef je hoe ongelooflijk hard de ontwikkelingen kunnen gaan. Bij de prijswinnaars zie ik die exponentiële ontwikkelingen in het inzetten van de digitale technologie in een beginstadium. Ik verwacht dat zij de komende jaren de versnelling zullen inzetten. De jaarlijkse Digital Award van CorporatieNL is hier een goede stimulans voor.’

Online stemming en juryoordeel
Bijna 600 geldige stemmen van woningcorporaties, leveranciers en experts leidden via een openbare stemming tot 3 genomineerden per categorie. Zij werden uitgenodigd om tijdens de finale hun pitch te houden en hun bijzondere prestatie toe te lichten.

Los van de publieksstemming heeft de vakjury de genomineerden inhoudelijk beoordeeld. Op deze manier konden zowel grote als kleine organisaties kans maken op de CorporatieNL Digital Awards. De vakjury stond dit jaar onder leiding van Piet Klop (partner Public Values) met als leden Rob Peters (innovatiemanager Deloitte), Marnix Ferwerda (managing partner bij HC&H), Henk Korevaar (co-Founder NetwIT/CorpoNet) en Wouter Swolfs (digital strategist WhiteRabbit).

Digitalisering is booming
De Digital Awards zijn in 2016 door CorporatieNL in het leven geroepen om corporaties verder te stimuleren bij hun initiatieven op het gebied van digitalisering. Zij vindt het van belang dat de toenemende bestedingen op een maatschappelijke verantwoorde wijze plaatsvinden en ten dienste staan van de huurders van woningcorporaties. CorporatieNL is het meest inspirerende netwerk voor de corporatiesector. Daarom vindt zij het haar taak om vernieuwing te stimuleren en kennis te delen. De Digital Awards spelen daarbij naast publicaties, events, advisering en personeelsbemiddeling een ondersteunende rol.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?