Vesteda tekent turnkey overeenkomst voor 139 appartementen in middenhuursegment in Groningen

0

Vesteda heeft een turnkey overeenkomst gesloten voor de verwerving van in totaal 139 woningen in het project Kolenpark in Groningen. Project Kolenpark is een ontwikkeling van m2o5 Real Estate, is ontworpen door TEAM 4 Architecten en wordt gerealiseerd door Bouwgroep Dijkstra Draisma. Het project wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019 opgeleverd.

Het project bestaat uit vier appartementencomplexen met in totaal 139 appartementen variërend in gebruiksoppervlakte van 47 m² tot 85 m². De woningen zullen worden aangeboden in het middenhuursegment. De commerciële ruimten krijgen invulling als kantoor en (zorg)dienstverlening.

Kolenpark wordt onderdeel van het Europapark, een nieuwe wijk aan de zuidoostkant van Groningen. In vier deelgebieden biedt het Europapark mogelijkheden voor wonen, werken, sport en ontspanning. De locatie is uitstekend te bereiken met de auto, trein en fiets. De naam Kolenpark is een verwijzing naar het historische gebruik van de locatie. Het terrein was vroeger de kolenopslagplaats voor de oude energiecentrale. Kolenpark wordt als tweede grote ontwikkeling aangesloten op het collectieve Warmte Koude Opslag (WKO) systeem van WarmteStad. Hiermee worden de gebouwen zonder aardgas verwarmd en dus zeer duurzaam verwarmd en gekoeld. De locatie bevindt zich naast het herkenbare (oranje) gebouw Hete Kolen.

Pieter Knauff, director Acquisitions bij Vesteda: “De Groningse markt ontwikkelt zich positief. Groningen profiteert van de verstedelijking en het beperkt aantal aantrekkelijke steden in het noorden van Nederland. Ook in Groningen is er sprake van vraagdruk, in de afgelopen jaren is veel vrije sector huur uitgepond en is er nauwelijks aanbod. De woningen die worden ontwikkeld in Kolenpark sluiten uitstekend aan bij de stijgende vraag naar vrije sector huurwoningen in Groningen en het project sluit goed aan bij de strategie en portefeuille van Vesteda.”

 

http://nieuws.vesteda.com/vesteda-tekent-turnkey-overeenkomst-voor-139-appartementen-in-het-middenhuursegment-in-groningen/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?