ALLSAFE investeert in nieuw Erasmus vermogensfonds

0

Onderneming ondersteunt onderzoek, onderwijs en studenten.

ALLSAFE Mini Opslag is een van de eerste investeerders in een nieuw vermogensfonds van de Erasmus Universiteit. De onderneming uit ’s-Graveland ondersteunt hiermee wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en de studenten.

Volgens directeur Eric Stubbé is het belangrijk dat ondernemingen investeren in de werknemers van de toekomst. “Goed onderwijs en onderzoek zijn de fundering van iedere maatschappij en het is dus belangrijk dat deze basis heel goed is. Het is de verantwoordelijkheid van de maatschappij om daar voor te zorgen en ik vind het niet meer dan vanzelfsprekend dat wij als ALLSAFE daar ook ons steentje aan bijdragen.”

Het steunen van Nederlands wetenschappelijk onderwijs als donateur in het nieuwe vermogensfonds van de Erasmus Universiteit, sluit dan ook naadloos aan op de bedrijfsfilosofie van ALLSAFE. Stubbé: “Ik denk dat het gezond is als bedrijven en universiteiten elkaar proberen te vinden om iets positiefs te doen. Door het Erasmus Trust Fund financieel te ondersteunen, hopen we een bijdrage te leveren aan de ambities van deze universiteit.”

Verbinden
En het gaat niet alleen om een financiële bijdrage, zegt Stubbé. “Wij vinden het heel belangrijk om kennis en praktijk te verbinden. Ondernemers kunnen studenten helpen door hen ervaringsplekken aan te bieden, hun ervaringen en kennis te delen en eventueel via hun eigen netwerk studenten verder te helpen. Die ondersteuning is goud waard.”

De ondernemer, die zelf bedrijfskunde studeerde in Rotterdam, maakt zich al jaren hard voor goed onderwijs, in Nederland en in het buitenland. Via de expedities Climb4School haalt de snelst groeiende aanbieder van mini-opslag in Nederland al een aantal jaren geld op voor twee scholen in Kenia. “Ik ben net terug van een beklimming van de Kilimanjaro, waarmee we een kleine 150.000 euro hebben opgehaald”, aldus de ALLSAFE-directeur.

Iets positiefs doen
Het Erasmus Trust Fund stelt de universiteit in staat baanbrekend onderzoek te doen op het gebied van gezondheidszorg, duurzame welvaart en samenleven in stedelijke gebieden. Ook biedt het de mogelijkheid om topwetenschappers naar Rotterdam te halen en om de beste studenten met beurzen te ondersteunen. Een dergelijke ‘vierde geldstroom’ vermindert ook de afhankelijkheid van (teruglopende) overheidsfinanciering. Dit is niet eerder gedaan op een Nederlandse universiteit op deze schaal.

Het Erasmus Trust Fund heeft de ambitie om een vermogensfonds van 100 miljoen euro te creëren in 2025. Donateurs hebben hiervoor tot nu toe al 26 miljoen euro bijgedragen. Daarnaast is er een online community voor alumni, studenten en wetenschappers geïntroduceerd. Op dit platform kan iedereen zijn of haar kennis, ervaring en netwerk (contacten) delen.

Over ALLSAFE
ALLSAFE werd in 1999 opgericht door Eric Stubbé. Hij opende toen de eerste mini-opslag in Amsterdam en is daarmee de oudste Nederlandse opslagondernemer van Nederland. Steeds meer mensen gaan kleiner wonen en dat kan dankzij de mogelijkheden die ALLSAFE biedt. Hier vinden ze hun schuur, zolder en kelder. Zowel zakelijke als particuliere klanten kunnen hun meubels, hobby-spullen, archief, wijn, voorraad of gereedschap opslaan in een opslagruimte in de buurt en zo meer ruimte creëren in hun woning of bedrijfsruimte. ALLSAFE heeft 21 vestigingen en daar komen er in 2017 en 2018 nog minstens 12 bij, onder andere in Eindhoven, Apeldoorn, Deventer, Amsterdam en vele andere plaatsen. Het bedrijf groeit naar zeventig vestigingen in 2022. Verder heeft ALLSAFE het innovatieve concept mrBOX geïntroduceerd, een kast in ‘the cloud’. Klanten kunnen hun opgeslagen spullen dankzij een speciale app snel en eenvoudig terugvinden en de extern opgeslagen spullen thuis laten bezorgen.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?