Standvast Wonen bouwt 50 sociale huurappartementen in Dukenburg

0

Malvert krijgt twee nieuwe gezichten.

Op de hoek van de 53e
straat in de Malvert komen twee nieuwe woongebouwen met vijftig sociale huurappartementen. Hier kunnen mensen ook op latere leeftijd zelfstandig wonen. Half januari 2018 wil Standvast Wonen beginnen met de bouw. Architectenbureau Visser en Bouwman ontwierp de woongebouwen, Hoedemakers bouwt ze en de gemeente Nijmegen werkt aan de woonomgeving. Als alles volgens planning gaat, wonen de bewoners vóór de kerst van volgend jaar in hun nieuwe huis.

Een vitale buurt voor een mix aan mensen
De afgelopen jaren vernieuwde Standvast Wonen stap-voor-stap dit deel van de Malvert. In 2015 bouwde de corporatie De Wollewei. Hier wonen mensen die door hun dementie niet zelfstandig kunnen wonen. Het jaar daarvoor renoveerde Standvast Wonen 120 maisonnettes. En sloopte ze een aantal woongebouwen op de hoek van de 53e straat, bij de Hatertse brug. Op die plek bouwt de corporatie volgend jaar de vijftig sociale huurappartementen in twee woongebouwen. Met deze drie stappen draagt Standvast Wonen bij aan een vitale buurt in Dukenburg.

Buurtbewoners denken mee over namen voor de woongebouwen
Daarover ontvingen de direct omwonenden een uitnodiging. De winnaars ontvangen een cadeaubon van € 25. Standvast Wonen maakt de winnaars en de namen bekend als ze start met de bouw, waarschijnlijk half januari 2018.

Kans om te blijven wonen in eigen buurt
Met de nieuwe huurappartementen biedt Standvast Wonen mensen een kans om in hun buurt te blijven wonen. Bewoners uit de Malvert of ergens anders in Dukenburg willen bijvoorbeeld graag naar een appartement verhuizen, maar dan wel in hun vertrouwde buurt. Met uitzicht over de wijk en het water, wonen in het groen. De appartementen zijn geschikt voor een mix aan mensen: diverse leeftijden, alleen of samen, met of zonder zorg.

Dit is de informatie over de appartementen die bekend is
Gebouw A heeft drie verdiepingen met 21 appartementen. Gebouw B heeft acht verdiepingen met 29 appartementen. De appartementen zijn levensloopbestendig. Dat betekent dat ze voldoen aan een aantal eisen waardoor mensen er ook op latere leeftijd goed kunnen blijven wonen. Bijvoorbeeld omdat de appartementen geschikt zijn voor rollators. En de deuren van de centrale ingang elektrisch open en dicht gaan.
Een aantal woningen heeft een oppervlakte van 65 m² en 1 à 2 slaapkamers. Andere appartementen hebben een oppervlakte van 75 m² en 2 slaapkamers. De huurprijzen liggen tussen € 592 en € 710 (prijs in 2017). Dat is zonder servicekosten. Alle bewoners hebben straks een videofoon in hun woning. En een eigen berging onder het gebouw. Op het dak van gebouw A en in de zuidgevel van gebouw B komen zonnepanelen.

Dit is de planning
Vóór de kerst van dit jaar maakt de gemeente de grond klaar voor de bouw. Half januari volgend jaar wil Standvast Wonen starten met de bouw. Na de zomer biedt de corporatie de appartementen te huur aan via Entree. Als alles volgens planning verloopt, verhuizen de bewoners vóór de kerst van 2018 naar hun nieuwe huis. Ook de groene woonomgeving is dan voor een groot deel klaar.

 

https://dkvwg750av2j6.cloudfront.net/m/7928285867e27e01/original/Persbericht-Standvast-Wonen-bouwt-50-sociale-huurappartementen-in-Dukenburg-november-2017.pdf

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?