Vastgoed Fusiefonds verkoopt vijf kantoorgebouwen

0

Het desinvesteringsplan van Vastgoed Fusiefonds Hanzevast C.V., waarbij de portefeuille in een periode van drie jaar wordt geoptimaliseerd en verkocht, loopt gestaag door. Beleggingsaanbieder Hanzevast heeft in de afgelopen periode vijf gebouwen uit de portefeuille verkocht. De locaties hebben samen een verhuurbaar vloeroppervlakte van ruim 26.000 m².

Individueel verkocht
Het betreffen de locaties Entrada 501 in Amsterdam-Duivendrecht, Giesenplein 59 in Utrecht, Kroonpark 10 in Arnhem en zowel Planetenbaan 20 – 59 als 60 – 79 in Maarssen. Alle gebouwen zijn verkocht via individuele biedingsprocedures. Cushman & Wakefield heeft de verkoop van het gebouw in Amsterdam-Duivendrecht begeleid. Hanzevast heeft de overige procedures georganiseerd en begeleid.

Herontwikkeling naar wonen
Alle gebouwen zijn verkocht aan projectontwikkelaars die de kantoren (op termijn) willen herontwikkelen naar een woonbestemming. Projectontwikkelaar Wonam heeft het kantoor in Amsterdam-Duivendrecht met een oppervlakte van 3.351 m² gekocht. De Bouwhuis Groep heeft in totaal drie gebouwen met een oppervlak van 19.251 m² verworven ten behoeve van haar woonconcept Edelwonen. Het bedrijf uit Apeldoorn kwam als gegadigde naar boven uit de biedingen voor de gebouwen in Maarsen (2x) en Arnhem. Het gebouw in Utrecht is verkocht aan Major Property uit Amsterdam.

Hanzevast verkoopmanager Jelmer Spliethoff is tevreden met het resultaat van de transacties. “De interesse van projectontwikkelaars in locaties met een herontwikkelingspotentieel is immens. Voor sommige gebouwen hebben wij meer dan 15 biedingen van serieuze kandidaten ontvangen. Vrijwel alle partijen bieden zonder enig voorbehoud te maken”.

Verkopen en investeren
De komende zes maanden worden er nog ongeveer 10 gebouwen uit de portefeuille verkocht. Naast deze verkopen wordt er geïnvesteerd in de kantoorgebouwen uit het Fusiefonds waar Hanzevast de verhuurinkomsten wil verbeteren. Zo krijgt het gebouw ‘Pas de Deux’ aan de Hanzelaan 268 in Zwolle, waar recentelijk Unamic/HCN een huurcontract van 1.530 m² tekende, een nieuwe entree en verbeterde openbare ruimtes. Ook de gebouwen ‘Kranenburg’ aan de Eemsgolaan 7 in Groningen en Waalstaete aan de Waalhaven 2 in Rotterdam worden onderhanden genomen. Er wordt voornamelijk geïnvesteerd in het verder verduurzamen en moderniseren van de gebouwen.

Share.

Comments are closed.