Portaal koopt grond van gemeente voor bouw huurwoningen in Soesterberg

0

Woningcorporatie Portaal en de gemeente Soest hebben een overeenkomst gesloten waarbij Portaal een deel van de grond in het nieuwe dorpshart in Soesterberg koopt. Portaal gaat daar 30 sociale huurwoningen bouwen.

Bouw start in 2018
Wethouder Janne Pijnenborg van Wonen en Marlies Krol, directeur Vastgoedprojecten van Portaal, zetten op donderdag 2 november 2017 hun handtekening onder de overeenkomst. De gemeente Soest gaat nu de grond bouwrijp maken. De bouw begint naar verwachting na de zomer van 2018. De oplevering van de woningen is dan eind 2019.

Nieuwe dorpshart
De woningen maken deel uit van de Groene Campus, het nieuwe dorpshart van Soesterberg op het voormalige Evenemententerrein. Dat wordt een groen, parkachtig plein, met daar omheen twee prominente gebouwen die in stijl zijn geïnspireerd op de Marechausseekazerne. Dat betekent een klassieke, natuurlijke uitstraling door het gebruik van duurzame en kwalitatief hoogwaardige materialen, ritmiek in de gevel en schuine daken met pannen. Alle gebouwen sluiten in ontwerp op elkaar aan. Naast de 30 sociale huurwoningen die Portaal bouwt, worden er ook duurdere huurwoningen gebouwd en komen er eengezinswoningen.

Hoogwaardige appartementen
Een van die gebouwen wordt door Portaal ontwikkeld en biedt plaats aan 30 hoogwaardige appartementen voor een- of tweepersoons huishoudens. Het zijn twee- en driekamerappartementen met een gebruiksoppervlakte van 60 tot 70 vierkante meter. De huurprijzen liggen rond de 600 euro. De verhuur van de woningen vindt plaats via Woningnet, het regionale systeem voor woonruimteverdeling. Toewijzing vindt plaats door loting.

Drie sterren
Regiomanager Dorine Lommen van Portaal is blij met de overeenkomst. “Soesterberg heeft behoefte aan dit soort woningen. Het voegt echt iets toe. Huishoudens worden kleiner. Moderne appartementen van hoge kwaliteit die bovendien drie sterren scoren op toegankelijkheid. Dat betekent dat er een lift is, geen of lage drempels zijn en brede deuren zodat ook iemand met een rollator er prettig kan wonen. Dat soort woningen hebben we nog niet in Soesterberg.”

Flinke kwaliteitsimpuls
Wethouder Janne Pijnenborg : “We geven Soesterberg stap voor stap een flinke kwaliteitsimpuls. We behouden het groene en dorpse karakter maar met meer voorzieningen. En meer woningen en inwoners die nodig zijn om voorzieningen in stand te houden. We gaan zorgen voor een echt sfeervol dorpshart. Met een groen plein, ruimte voor horeca en andere voorzieningen én fraaie woongebouwen in de sociale en particuliere sector.”

 

https://dkvwg750av2j6.cloudfront.net/m/00c4e07b6ed5276b/original/Persbericht-Portaal-over-aankoop-2-oktober-2017.pdf

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?