JLL en dochteronderneming Tétris partner van het Urban Mining Collective

0

Gisteren tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven is het Urban Mining Collective (UMC) gelanceerd. JLL en Tétris zijn partners van dit nieuwe collectief dat zich inzet voor het oogsten en hergebruiken van materialen en grondstoffen uit slooppanden. Naast dat het collectief zich op deze manier inzet voor het milieu, zijn ze er van overtuigd dat circulair bouwen economisch aantrekkelijk is.

JLL en dochterbedrijf Tétris leveren een belangrijke bijdragen aan het Urban Mining Collective. Tétris, dat zich voornamelijk richt op het ontwerpen en bouwen van kantoorinrichtingen, verwerkt geoogste materialen in nieuwe kantoorinrichtingen en JLL adviseert cliënten oogstbare materialen aan te leveren voor hergebruik.

Alle partners delen eenzelfde circulaire missie en geven daar op een eigen manier invulling aan. Tijdens de lancering spraken alle partners hun ambities uit met het Urban Mining Collective. “JLL neemt circulaire mogelijkheden als een vast onderdeel mee in haar advies richting onze cliënten.” aldus Joost Sweep, Head of Tenant Representation, over de ambitie van JLL met het Urban Mining Collective.

Jac Bressers, managing director van Tétris, over het partnerschap van het Urban Mining Collective: “Door aangesloten te zijn bij dit circulaire collectief spreken we de ambitie uit om zowel tijdens sloop als realisatie anders te kijken naar hergebruik van materiaal. Naast de overtuiging om meer circulaire te willen denken en handelen is het vaak economisch aantrekkelijker en zorgt deze manier van werken voor meer creativiteit dat leidt tot vernieuwende, gave en creatieve ontwerpen een win-win-win dus.”

Overige partners van Urban Mining Collective betreffen hoofdzakelijk gevestigde namen uit de bouwwereld, die zowel nieuwe als gebruikte (hybride) materialen leveren aan hun klanten. Het collectief bestaat naast JLL en Tétris uit Stiho, Rexel, Elektroned, Knauf, TGN, Rensa, Wavin, steenfabriek Douveren, de Ruttegroep, NIBE en ABN AMRO. new Horizon Urban Mining voert binnen het collectief de regie met betrekking tot de grondstofstromen en het naar de markt brengen van de (gezamenlijke) innovaties.

Het UMC is al volop actief. Zo werkte een aantal partners mee aan de realisatie van Circl op de Zuidas in Amsterdam. Steenfabriek Douveren ontwikkelde onlangs een volledig circulaire baksteen. Verder is, in samenwerking met de Dutch Design Week, het People’s Pavilion aan het Ketelhuisplein volledig circulair gebouwd uit materialen die het UBC heeft geleverd. De glazen wanden en de deuren van het paviljoen zijn afkomstig van een project waar Tétris momenteel werkt aan de nieuwe inrichting. Het betreft een tijdelijk 100% circulair gebouw, dat tijdens de DDW 2017 dienst doet als evenementenlocatie. Er kunnen zo’n 600 mensen terecht. Het People’s Pavilion is tijdens het evenement thuisbasis voor het Urban Mining Collective.

 

http://www.jll.nl/netherlands/nl-nl/nieuws/965/jll-en-dochteronderneming-tetris-partner-van-het-urban-mining-collective

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?