Syntrus Achmea RE&F verduurzaamt 182 woningen in Soest

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance gaat 182 woningen verduurzamen in Soest. Gemiddeld hebben de woningen, eigendom van het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf, nu een energielabel C. Na de werkzaamheden wordt dat A+ en (voor een klein aantal woningen) A. Huurders zien dat terug in een lagere energierekening en een comfortabeler huis.

De eengezinswoningen in de wijk Overhees in Soest, gebouwd in 1984, krijgen een betere dak-, gevel- en bodemisolatie. De verduurzaming wordt gecombineerd met onderhoudswerkzaamheden, waarbij ook tochtproblemen worden aangepakt en de ventilatie wordt verbeterd. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Dura Vermeer en zijn volgend jaar zomer klaar.

Syntrus Achmea RE&F renoveert en verduurzaamt woningen van opdrachtgevers op locaties, die naar verwachting ook op langere termijn aantrekkelijk blijven. Behalve in Soest worden dit jaar ook woningen in Alkmaar, Badhoevedorp en Leek (Groningen) aangepakt. In totaal gaat het om ruim 400 woningen, die worden gemoderniseerd en een veel beter energielabel krijgen.

“Verduurzaming past in het beleid van onze opdrachtgevers”, zegt Peter Appeljan, director Woningbeleggingen van Syntrus Achmea RE&F. “Het draagt bij aan de waardeontwikkeling van de woningen, levert de huurders meer comfort op en helpt om de verdere opwarming van de aarde tegen te gaan. Daarmee snijdt het mes aan drie kanten.”

 

http://www.achmeavastgoed.nl/over-ons/nieuws/Paginas/Syntrus-Achmea-REF-verduurzaamt-182-woningen-in-Soest1026-8242.aspx

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?