NSI koopt kantoorgebouw naast Eindhoven Centraal voor €13,6 mln

0

NSI N.V. heeft een kantoorgebouw van 6.635 m² gekocht op het Kennedyplein 101 in Eindhoven. Het gebouw wordt volledig tegen een marktconforme huurprijs verhuurd aan zes huurders (de WAULT is 3,6 jaar). Het gebouw heeft een energielabel B. De aankoopprijs k.k. van €13,6 mln genereert een bruto aanvangsrendement van 9,0%. De verkoper van het gebouw is Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

De aankoop is in lijn met de strategie van NSI om zich te richten op grotere kantoren in de grote steden. Na deze aankoop vertegenwoordigen de steden waar NSI zich op richt (G4, Eindhoven, Den Bosch en Leiden) 79% van de portefeuille Kantoren en HNK’s.

De overname wordt gefinancierd met een combinatie van opbrengsten van verkopen en bestaande kredietfaciliteiten. De beleningsgraad (LTV) zal toenemen tot ongeveer 38,9%, vanaf 38,1% per eind september 2017.

Anne de Jong, CIO van NSI: “Deze asset is een unieke investering direct gelegen naast de ingang van het centraal station van Eindhoven. Wij zijn zeer positief over de stad Eindhoven, die benoemd is tot één van de meest innovatieve steden van de wereld en sterke economische groei laat zien. Verder verwachten wij dat de marktomstandigheden in Eindhoven zullen verbeteren door een laag leegstandspercentage en een sterk groeiende regionale vraag. Bovendien biedt het gebouw meerdere opties voor waardecreatie waaronder HNK.”

NSI is bij deze transactie geadviseerd door Loyens & Loeff, SGS en Verschuuren & Schreppers. De verkoper is geadviseerd door JLL.

 

http://www.jll.nl/netherlands/nl-nl/nieuws/962/nsi-koopt-kantoorgebouw-naast-eindhoven-centraal-voor-13-6mln

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?