Bouw rechtbank Amsterdam van start

0

Dinsdag 24 oktober ging symbolisch de eerste paal van de nieuwe rechtbank Amsterdam de grond in met de handtekening van de vertegenwoordigers van alle betrokken partijen. Hiermee is de bouw officieel gestart. Het personeel van de rechtbank Amsterdam, het Rijksvastgoedbedrijf, de Raad voor de Rechtspraak, omwonenden en het consortium NACH waren er bij.

Nieuwe rechtbank Amsterdam
De grootste rechtbank van ons land verrijst op de huidige locatie aan de Amsterdamse Zuidas en bestaat uit onder andere kantoren, zittingszalen en verhoorkamers. In 2020 wordt de nieuwe rechtbank opgeleverd.

Tot december dit jaar worden ruim 800 zogenaamde ‘hek-combi-palen’ aangebracht. Dit gebeurt op zo’n manier dat de hinder van de heiwerkzaamheden wordt geminimaliseerd.

Consortium NACH
De nieuwe rechtbank wordt gerealiseerd via een Publiek Private Samenwerking (PPS). Consortium NACH (New Amsterdam Court House) is verantwoordelijk voor het ontwerp, bouw, financiering, onderhoud en exploitatie. NACH is een samenwerking tussen Macquarie Capital, ABT, DVP en KAAN, Heijmans en Facilicom.

 

https://www.rijksvastgoedbedrijf.nl/actueel/nieuws/2017/10/24/bouw-rechtbank-amsterdam-van-start

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?