Renovatie van Eastpoint kantoorpand in Rotterdam gestart

0

Vanaf vandaag is de renovatie van het Eastpoint kantoorpand aan G.H. Betzweg 1 in Rotterdam gestart. De komende maanden zal het gebouw van ruim 5.500 vierkante meter worden omgevormd tot een exclusief kantoorgebouw gelegen vlakbij de A20 en op het ‘Rotterdam Alexander’ treinstation. In de lente van 2018 zullen de werkzaamheden worden afgerond en zal Eastpoint voorzien zijn van duurzaam gerenoveerde werkplekken, zij- en hoofdingang en nieuwe gevel.

In opdracht van Bryant Park Netherlands Acquisition I B.V. en naar ontwerp van architect Laura Alvarez, voert Savills Building & Project Consultancy het projectmanagement van Eastpoint uit. Savills stuurt gedurende dit project het ontwerpteam aan, begeleidt de aanbesteding en de bouwwerkzaamheden. De werkzaamheden bestaan onder andere uit: het uitbouwen van de plint en volledige vernieuwing van de gevel, waaronder ook het vernieuwen van de hoofdingang. Hierbij zal er een doorbraak worden gecreëerd naar de eerste verdieping, zodat er een grote open ruimte ontstaat die de eerste verdieping verbindt met de aangepaste hoofdentree. Tevens komt er een nieuwe ingang bij en vindt er een volledige casco renovatie plaats van de werkplekken, waarbij de grotere gevelopeningen en nieuwe kozijnen zullen zorgen voor meer daglicht, een aangenamere werkplek en een upgrade van het energielabel (A).

Marc van Niekerken: “Tijdens deze renovatie zullen we bepaalde componenten hergebruiken, zoals de installaties, gevelonderdelen en bouwafval, aangezien het gehele team betrokken bij deze renovatie zich zeer bewust is van de verantwoordelijkheid om onze milieu voetafdruk te verkleinen.”

 

http://www.savills.nl/_news/article/67704/223623-0/10/2017/renovatie-van-eastpoint-kantoorpand-in-rotterdam-gestart

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?