Tribes nieuwe huurder Raamplein 1 Amsterdam

0

Tribes Inspiring Workplaces kondigt vandaag een heel bijzondere locatie aan. Volgend jaar opent Tribes haar deuren in het Rijksmonument Raamplein 1, nabij de Marnixstraat, een belangrijke verkeersader in het centrum van Amsterdam, en het Leidseplein.

De 20e Tribes locatie van het totale netwerk is tevens de zevende vestiging in Amsterdam, waarvan nummer zes vorige week werd aangekondigd. Schaepman heeft bij de opening van de eerste Amsterdamse vestigingen aangegeven dat hij voor tien Amsterdamse locaties wil gaan, en blijkt dit nu in sneltempo te realiseren. Chief en Founder van Tribes, Eduard Schaepman over deze nieuwe locatie: ‘onze Amsterdamse expansie gaat ontzettend snel. Dat is alleen maar mogelijk omdat veel Amsterdammers ons concept omarmen. Met een nieuwe locatie als Raamplein 1, het pand der panden, bereiken we een mijlpaal. Het gebouw is niet alleen ontzettend mooi, maar heeft ook een belangrijke ligging. Tribes treedt hiermee de binnenstad in, waardoor we echt niet meer weg te denken zijn uit de hoofdstad’.

Raamplein 1 heeft een rijke geschiedenis met verschillende bestemmingen. Het statige pand was oorspronkelijk het onderkomen van de Eerste Openbare Handelsschool, en later heeft de Hogeschool voor Economische Studies haar intrek genomen. Het voormalige schoolpand wordt sinds 2012 in gebruik genomen door Eyeworks, dat is overgegaan in Warner Bros. De originele filmzaal en geluidsstudio’s blijven behouden.

Jan de Quay, Head of Investments bij Savills Nederland: “Raamplein 1 is een nationaal monument met een karakteristiek historisch allure op een absolute A-locatie in Amsterdam. Op dit moment is het pand volledig verhuurd aan Warner Bros, en vanaf 1 maart 2018 zal nieuwe huurder Tribes zijn intrede doen. Savills is er trots op alle partijen samengebracht te hebben, wat heeft geresulteerd in een succesvolle overname en een nieuwe geschikte huurder. Een mooi voorbeeld van hoe de goede samenwerking tussen onze verschillende afdelingen kan leiden tot efficiëntie en waardevermeerdering voor onze opdrachtgevers.”

Savills bracht nieuwe huurder Tribes aan en is tevens verantwoordelijk voor het property management van Raamplein 1. Eerder adviseerde Savills eigenaar Real I.S. bij de aankoop.

OVER TRIBES
Bij Tribes vind je een stam van gelijkgestemde professionals, die gaan waar de business is. Een ‘community of business nomads’. Een groep mensen die dezelfde dingen belangrijk vinden en dezelfde gewoonten hebben. Werkenden uit alle beroepsgroepen, bloedgroepen en windrichtingen. Met één gemene deler: Tribes is de thuisbasis. Tribes is een mobile office provider 3.0 met inspirerende faciliteiten voor haar leden. Tribes biedt lidmaatschappen, virtuele kantoren, vergaderzalen en flexibele werkplekken in al haar locaties.

Tribes heeft inmiddels vestigingen in Eindhoven, Capelle a/d IJssel, Rotterdam (4), Den Haag, Brussel (3), Utrecht (2), Amsterdam (7) en Düsseldorf. De komende maanden wordt het Tribes netwerk in hoog tempo uitgerold.

 

http://www.savills.nl/_news/article/67704/222014-0/10/2017/tribes-nieuwe-huurder-raamplein-1-amsterdam

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?