Bouw gestart van middensegment huurwoningen op Amstelkwartier

0

BAM Wonen is in opdracht van vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter gestart met de bouw van appartementencomplex ‘Branie’ in de nieuwe Amsterdamse wijk Amstelkwartier. De 70 huurappartementen in het middensegment dragen bij aan het oplossen van het tekort aan betaalbare huurwoningen.

De gemeente Amsterdam wil dat er tot 2025 jaarlijks minstens 1500 van dit soort huurwoningen gebouwd worden, onder meer om zo het scheefwonen aan te pakken. De huur van de woningen is gemaximeerd op 971 euro per maand (peil 2016), waarvoor de toekomstige bewoners een duurzame twee- of driekamerwoning krijgen van gemiddeld 50 vierkante meter, met een balkon.

Ruim en mooi
Het gebouw straalt Amsterdamse bravoure uit door de grote ramen en een bakstenen gevel. De appartementen hebben altijd uitzicht aan twee zijden van het gebouw en huurders kunnen gebruikmaken van een gemeenschappelijke binnentuin. Op de begane grond bevinden zich twee commerciële ruimten die moeten bijdragen aan de verdere verlevendiging van het gebied.

Branie is gelegen op de hoek van de Amstelstroomlaan en de Bella Vistastraat, waardoor een deel van het complex uitkijkt op het Park Somerlust, dat in de komende periode in samenspraak met de buurt ingericht zal worden. In dit park bevinden zich onder meer de historische watertoren en horecagelegenheid Thuis aan de Amstel.

Boelens de Gruyter ontwikkelde Branie in samenwerking met eindbelegger CBRE Global Investors en architectenbureau SeArch van Bjarne Mastenbroek. BAM Wonen heeft de bouwopdracht gekregen voor Branie en is gestart met de heiwerkzaamheden. De verwachte opleverdatum is begin 2019.

 

http://nieuws.bamwonen.nl/bouw-gestart-van-middensegment-huurwoningen-op-amstelkwartier/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?