Westplan verkoopt Accent North Druid Hills Apartments in Atlanta (Georgia, VS)

0

Het Westplan project Accent North Druid Hills Apartments in de stad Atlanta (Georgia) is voor ruim $70 miljoen verkocht aan een Amerikaanse institutionele belegger.

De verkoopopbrengst komt overeen met een gemiddelde prijs per woning van $226.500. Investeerders in dit project behaalden hiermee in 3 jaar tijd een Equity Multiple van 1,94, oftewel een IRR van 25% per jaar.

De 310 huurwoningen zijn gebouwd op het terrein waar eerst een voormalig kantoor van AT&T stond. Door het bestemmingsplan te wijzigen en het oude kantoor te slopen, ontstond er een goede locatie voor huurwoningen.

Na de bouw is het complex in een recordtempo en voor uitstekende prijzen verhuurd. In dit gebouw is alle ervaring met huurwoningen, die Westplan de afgelopen jaren heeft opgebouwd, samengekomen.

“Investeerders reageren vaak verrast als zij zien dat wij zelfs “Green Eggs” BBQ’s en een hondenwasstraat beschikbaar hebben voor onze huurders. Het is meer dan alleen een gebouw. Het is een concept en dat betaalt zich allemaal terug in de huuropbrengsten en uiteindelijk in de verkoopopbrengst. Dat geldt voor dit project, maar zeker ook voor de twee nieuwbouw projecten die wij voor het eerste kwartaal in 2018 gepland hebben”, aldus directeur Ewoud Swaak vanuit zijn kantoor in de VS.

Over Westplan Investors
Westplan Investors investeert al meer dan 20 jaar samen met veelal Nederlandse investeerders in huurwoningprojecten in het zuidoosten van de VS om een bovengemiddeld rendement te behalen. In totaal beheert Westplan 4.778 huurwoningen en circa 50.000 m² commercieel vastgoed in de VS. Hiermee is Westplan een van de grootste niet-beursgenoteerde vastgoedinvesteerders van Nederland.

 

http://www.westplan.nl/nieuws/475-310-huurwoningen-2-green-eggs-en-1-hondenwasstraat

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?