ParkBee, Storage Share en Storefront genomineerd voor de Groene Baksteen van JLL

0

Start-ups ParkBee, Storage Share en Storefront zijn kanshebbers voor de “Groene Baksteen” 2017 van JLL. De Groene Baksteen van JLL is dit jaar gekoppeld aan het thema “de meest innovatieve start-up binnen de deeleconomie”. De Groene Baksteen wordt uitgereikt tijdens Realwise, het jaarlijkse evenement van JLL dat op 23 november plaatsvindt in de Hermitage in Amsterdam.

ParkBee stelt private parkeerlocaties beschikbaar voor het publiek met bestaande parkeerapps, zoals Parkmobile en Park-line. Storage Share is de “Airbnb voor opslagruimte” en biedt een platform waarop leegstaande ruimtes variërend van garageboxen tot compleet leegstaande kantoren, kunnen worden verhuurd als opslagruimte aan – en door – particulieren en bedrijven. Storefront is een online platform waarop fysieke retail locaties, zoals pop-up stores en showrooms, kortdurend beschikbaar kunnen worden gesteld voor ondernemers.

Dré van Leeuwen, Head of Capital Markets bij JLL,​ over de genomineerden: “De deeleconomie heeft als een socio-economische ontwikkeling een enorme impact op de wereld waarin wij leven. Dit jaar is ervoor gekozen start-ups centraal te stellen die inspelen op deze trend en hierbij het verschil maken. Zowel ParkBee, Storage Share als Storefront hebben een business model opgezet door anders naar vastgoed te kijken. Dat dit soort partijen toetreden zorgt voor een verrijking van de markt.”

De winnaar van de Groene Baksteen krijgt een duurzaam lidmaatschap aangeboden van JLL for Homeplan ter waarde van €3.500,- . JLL en Homeplan hebben een samenwerking waarbij wordt geïnvesteerd in een huis, thuis en toekomst voor de allerarmsten in Latijns Amerika en Zuidelijk Afrika. Het huis is geen doel op zich, maar een middel om bewoners een kans te geven zich verder te ontwikkelen. Deze duurzame donatie is een investering in een betere toekomst.

Elk jaar reikt JLL de Groene Baksteen uit en kiest hiervoor iedere keer een nieuw thema. Nieuwkomer, een link met vastgoed en vernieuwend waren de kenmerken die dit jaar de doorslag gaven bij de keuze van de nominaties voor de meest innovatieve start-up binnen de deeleconomie. Naast de Groene Baksteen, reikt JLL tijdens Realwise ook de ‘Gouden Baksteen’ uit en wordt de ‘Dutch Capital Markets Outlook 2017’ gepresenteerd.

 

http://www.jll.nl/netherlands/nl-nl/nieuws/959/parkbee-storage-share-en-storefront-genomineerd-voor-de-groene-baksteen-van-jll

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?