Klimmers geven 463 kinderen uit sloppenwijk een toekomst

0

Team ALLSAFE haalt ruim 139.000 euro op voor scholen in Nairobi
Amsterdam, 2 oktober 2017 – Honderden kinderen in de Keniaanse sloppenwijk Kibera maken kans op een betere toekomst dankzij 25 Nederlandse klimmers die de Kilimanjaro beklommen, van wie 17 de top wisten te bedwingen. De groep medewerkers en klanten van ALLSAFE Mini Opslag keerde maandag 2 oktober terug op Schiphol en haalde meer dan 139.000 euro op met hun tocht. Van dit bedrag kunnen 463 kinderen vier jaar lang naar de middelbare school.

De expeditie naar de top van de 5895 meter hoge berg is voor de onderneming uit ’s Graveland de derde inzamelingsactie voor de ALLSAFE Secondary School. In 2014 en 2015 werd de Mont Blanc beklommen en dankzij het geld dat daarmee werd opgehaald konden al 430 kinderen een vierjarige middelbare schoolopleiding volgen. Een schooljaar op de middelbare school kost 75 euro per kind. Dit aantal is dankzij de moeizame tocht naar het dak van Afrika dus verdubbeld.

Een groep van 25 expeditieleden begon zaterdag 23 september aan de beklimming van Afrika’s hoogste berg, onder begeleiding van 80 porters en 8 gidsen. Zeventien van hen bereikten donderdag 28 september de top.

Euforisch
ALLSAFE-directeur Eric Stubbé was een van de deelnemers aan de expeditie. “Ruim een jaar geleden zijn wij begonnen met de voorbereidingen voor de expeditie naar de top van de hoogste berg van het Afrikaanse continent. Op 28 september was het moment daar: 17 van de 25 groepsleden stonden bovenop de Kilimanjaro, een absolute topprestatie”, aldus Stubbé bij aankomst op Schiphol.

“Het gaf mij een ongelooflijk euforisch gevoel om daar te staan. De wetenschap dat we zo’n mooi bedrag hebben opgehaald, maakte het extra bijzonder. Onze dank is groot aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt en ons zo genereus hebben gesponsord, zodat we nu zo veel kinderen een betere toekomst kunnen bieden.”

Betere toekomst
ALLSAFE werkt samen met Stichting4Life. Deze stichting zet zich in om kinderen en hun moeders in de sloppenwijk Kibera in Nairobi, Kenia, een betere toekomst te bieden door het creëren van kansen. Voor moeders doen ze dat via werk met een eerlijk salaris, voor kinderen ligt de nadruk op scholing.

ALLSAFE financiert via deze stichting een basisschool en een middelbare school, in de vorm van gebouwen, meubilair, lesmaterialen, de betaling van leraren en een dagelijkse lunch voor de leerlingen. In Kibera zijn nauwelijks middelbare scholen en worden de meeste kinderen gedwongen te stoppen met onderwijs na de basisschool. Onderzoek heeft uitgewezen dat ieder jaar onderwijs, op latere leeftijd acht procent extra inkomen oplevert.

Over ALLSAFE
ALLSAFE werd in 1999 opgericht door Eric Stubbé. Hij opende toen de eerste mini-opslag in Amsterdam en is daarmee de oudste opslagondernemer van Nederland. ALLSAFE heeft 21 vestigingen en daar komen er in 2017 en 2018 nog minstens 17 bij, onder andere in Eindhoven, Apeldoorn, Den Haag en Utrecht. Het bedrijf groeit in de komende zes jaar naar zeventig vestigingen. Zowel zakelijke als particuliere klanten kunnen hun meubels, hobby-spullen, archief, wijn, voorraad of gereedschap opslaan in een opslagruimte in de buurt. In 2014 introduceerde ALLSAFE het innovatieve concept mrBOX, een schuur, zolder en kelder in ‘the cloud’. Klanten kunnen hun hier opgeslagen spullen dankzij een speciale app snel en eenvoudig terugvinden.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?