Real I.S. acquireert kantoorgebouw in Amsterdam voor BGV VII Europa-fonds

0
  • Historisch, gerenoveerd gebouw aan grachtengordel
  • 3.200 vierkante meter aan kantoorruimte
  • Centrale locatie met goede infrastructuur en levendige sfeer

München/Amsterdam, 26 september 2017 – Real I.S. heeft het volledig verhuurde kantoorgebouw aan het Raamplein 1 in Amsterdam aangekocht voor haar Real I.S. BGV VII Europa-investeringsfonds, het Alternative Investment Fund (AIF). Het centraal gelegen gebouw werd verkocht door een particuliere belegger. Partijen zijn overeengekomen geen mededelingen te doen over de aankoopprijs.

Het single-tenant kantoorgebouw biedt 3.200 vierkante meter aan kantoorruimte, telt vier verdiepingen en beschikt over vijf parkeerplaatsen. Het gebouw aan het Raamplein is zeer centraal gelegen, middenin het centrum en uitstekend bereikbaar. Amsterdam Centraal Station is makkelijk bereikbaar via nabijgelegen tramlijnen.

“Dankzij onze uitstekende contacten in de markt hebben we de unieke kans gehad om een hoogwaardig beleggingsobject aan te kopen, dat centraal gelegen is aan de populaire Amsterdamse grachtengordel”, zegt Jochen Schenk, CEO van Real I.S. AG. “Dit prestigieuze historische gebouw biedt brede en aaneengesloten kantoorruimte die moeilijk te vinden is op dit soort centrale locaties. Daarnaast verschilt het gebouw door zijn ontwerp van typische kantoorgebouwen. Naast de ruime entree met haar gewelfde bogen bieden de kantoorruimtes hoge plafonds en een speciale charme door de historische structuur van het gebouw, gecombineerd met moderne technologie.”

Het pand aan de gracht is in 1905 gebouwd en diende aanvankelijk als school. Na de acquisitie door een particuliere investeerder in 2013 werd het getransformeerd tot kantoor. De façade en het grootste deel van de gebouwstructuur bleven na een restauratie intact.

Dit is de achtste investering van het BGV VII Europa-fonds. Het fonds concentreert zich volledig op de eurolanden en dan met name op Duitsland en Frankrijk, aangevuld met de Benelux, Spanje en Ierland. De investeringsstrategie van het vastgoedfonds is gericht op kern- en kern-plusinvesteringen aangevuld, waar toepasbaar, met een manage-to-core-strategie. Het doel is een gediversifieerde vastgoedportefeuille te ontwikkelen met een brede basis voor wat betreft landen en sectoren.

Real I.S. werd bij deze transactie geadviseerd door Savills.

Over Real I.S. Group
De Real I.S. Group heeft meer dan 25 jaar ervaring als de fondsleverancier van BayernLB, met een specialisatie in vastgoedinvesteringen. Als lid van de Sparkassen-Finanzgruppe (een groep van Duitse spaarbanken, Landesbanken en verbonden bedrijven) is Real I.S. een van de toonaangevende asset managers in de Duitse markt. Naast Alternative Investment Funds (speciale AIF’s en closed-end mutual AIF’s) bestaat de product- en dienstenportefeuille uit op maat gemaakte fondsoplossingen, clubdeals en joint ventures. Het bedrijf heeft meer dan 7,5 miljard euro in beheer. De groep heeft twee bedrijven met een licentie als Kapitalverwaltungsgesellschaft (KVG). Deze opereren op basis van de Duitse investeringscode (het Kapitalanlagegesetzbuch). Real I.S. heeft dochterbedrijven in Frankrijk, Luxemburg en Australië. Meer informatie is beschikbaar op www.realisag.de.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?