PATRIZIA en BAM Wonen starten verduurzaming 125 appartementen in Amsterdam

0

In opdracht van PATRIZIA verduurzaamt BAM Wonen 125 appartementen aan de IJdoornlaan in Amsterdam. De huurwoningen dateren uit 1967 en zijn sinds 2015 in eigendom van PATRIZIA. BAM Wonen verzorgt een energetische verbetering van de appartementen in bewoonde staat. BAM Wonen verwacht het complex in het voorjaar van 2018 op te leveren.

Het complex aan de IJdoornlaan in Amsterdam maakt onderdeel uit van de woningportefeuille die PATRIZIA van Vestia heeft overgenomen. Het complex in carrévorm is het eerste project dat PATRIZIA samen met BAM Wonen verduurzaamt. In bouwteam laat PATRIZIA energetische maatregelen toepassen die de appartementen van Energie-Index > 2,7 naar Energie-Index 0,8-1,4 brengen. Een verduurzaming waarbij de woningen 5 of zelfs 6 klassen beter presteren.

BAM Wonen behaalt bewonersinstemming
BAM Wonen heeft een bewezen aanpak om naoorlogse woningen in bewoonde staat te verduurzamen. Door verouderde woningen goed te isoleren en te ventileren met moderne installaties, gaan de stookkosten voor de huurders omlaag en het wooncomfort omhoog. BAM Wonen verzorgt als onderdeel van haar aanpak het behalen van minimaal 70% draagvlak onder de huishoudens. De bewoners van het complex aan de IJdoornlaan zijn enthousiast en hebben binnen twee weken na de informatiebijeenkomst ingestemd met de werkzaamheden.

Werkzaamheden aan IJdoornlaan
BAM Wonen is gestart met de voorbereidingen en begint in november 2017 met de werkzaamheden. Het verduurzamen van de woningen omvat onder meer het aanbrengen van HR++ beglazing, meer gevel- en dakisolatie en het aanpassen van de installaties. De appartementen gaan van collectieve naar individuele cv- en ventilatiesystemen. Op het dak van het complex komen zonnepanelen. Ook worden de woon- en slaapkamers voorzien van nieuwe, kunststof kozijnen. BAM Wonen verwacht het project in het voorjaar van 2018 op te leveren.

 

http://nieuws.bamwonen.nl/patrizia-en-bam-wonen-starten-verduurzaming-125-appartementen-in-amsterdam/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?