Rijksvastgoedbedrijf huurt 20.000 m² in Eindhoven

0

Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) gaat een langjarige huurovereenkomst aan met OVG Real Estate. Het gaat om het duurzame hergebruik van het voormalige Rabobankkantoor, naast het Centraal Station in Eindhoven. UNStudio is verantwoordelijk voor het ontwerp. Het herontwikkelde gebouw in Eindhoven wordt eind 2019 opgeleverd. De huurovereenkomst van dit pand past in de ingezette strategie van het RVB om zijn portefeuille (gebouwen groter dan 10.000 m²) naar strategische centrale locaties (het liefst bij NS-stations) te verplaatsen en deze ook sterk te verduurzamen. Tegelijkertijd realiseert het RVB door deze overeenkomst met OVG Real Estate een aanzienlijke financiële besparing. Deze bestaat uit €3 mln. per jaar besparing op huisvestingskosten.

Vooruitstrevend, slim en BREEAM-Excellent
OVG Real Estate heeft gekozen voor een vooruitstrevend ontwerp van UNStudio waarin een gezond, duurzaam en flexibel werkconcept voor de gebruiker en de omgeving centraal staat. Het gebouwontwerp heeft een BREEAM-Excellent duurzaamheidniveau. Het gebouw wordt opgeleverd zonder aansluiting voor aardgas en is uitgerust met de nieuwste generatie technologie (WKO en PV-panelen). Daarnaast wordt in het ontwerp gebruikgemaakt van slimme toepassingen, zoals lokalisatiesensoren en een intelligente data-infrastructuur. Deze toepassingen maken het gedrag van gebruikers inzichtelijk. En dat zorgt voor een lager energieverbruik en een efficiënter gebruik van de ruimtes. Dit maakt het gebouw dan geschikt om in de gebruiksfase te voldoen aan de per 1 januari 2019 wettelijk verplichte BENG-eisen voor overheidsgebouwen.

Boudewijn Ruitenburg, Executive Commercial Director van OVG Real Estate zegt: “We zijn trots dat de Staat der Nederlanden ervoor kiest om een vooruitstrevend en slim gebouw van ons te huren. Dit bevestigt dat ons doel om de markt voor vastgoed te veranderen en onze visie om gezondere werk- en leefomgevingen te creëren door het toepassen van slimme technologie wordt verwelkomd.”

Roger Mol, Directeur Transacties en Projecten Rijksvastgoedbedrijf: “Dit gebouw past bij de toekomstambitie van het RVB. Het gaat om een duurzame herontwikkeling op een stationslocatie in een belangrijke stad, waarmee wij rijksambtenaren een prettige en gezonde werkomgeving kunnen bieden, voor nu en in de toekomst. Beide partijen streven naar innovatie en duurzaamheid en dat komt tot uiting in de realisatie van dit duurzame rijkskantoor.”

De herontwikkeling vindt plaats in de wijk Fellenoord te Eindhoven, waar OVG eerder dit jaar het regionale kantoor van Rabobank opleverde. Deze duurzame herontwikkeling onderstreept de ambitie van de gemeente om het centrum van Eindhoven aantrekkelijker en toekomstbestendiger te maken.

 

http://ovgrealestate.nl/news/2017/rijksvastgoedbedrijf-huurt-20-000-m2-in-eindhoven

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?