Woonpartners tekent overeenkomsten voor 24 starterwoningen

0

Op maandag 18 september 2017 ondertekende René Mascini twee intentieovereenkomsten in het Huis van de Stad in Gouda. Het gaat om de bouw van 24 kleine starterwoningen in het project Middenwillens. Voor de ondertekening van het contract van grondreservering zette wethouder Rogier Tetteroo zijn handtekening. Voor de intentie met de projectontwikkelaar Janssen de Jong, zette regiomanager Arjan van der Neut zijn handtekening.

Woonpartners neemt 24 appartementen voor jongeren in turn-key af van de bouwer. Het appartementencomplex komt eruit te zien als een rijtje van eengezinswoningen met op de hoeken een rechte blok van drie etages hoog. Op elke etage zijn 8 appartementen gesitueerd. Elke woning bestaat uit een hal, een woonkamer met open keuken, een douche-toiletruimte en één slaapkamer. Een woning met een totale oppervlakte van ongeveer 47 tot 49 m². De huurders beschikken straks over een gemeenschappelijk tuin met voor iedere een individuele berging. René Mascini: “Als corporatie investeren wij in de woningvraag van nu én van de toekomst. Uit onderzoeken en uit onze ervaring weten we dat er veel vraag is naar huurwoningen in ons werkgebied. Juist kleinere woningen voor starters in de woningmarkt zijn erg nodig. Bij de start verhuur van ons laatste project kregen we voor elke woning 10 aanmeldingen. We hopen met dit project in Gouda weer een steentje bij te dragen aan het oplossen van het grote tekort aan woningen”.

Ontwerp en uitvoering
Het ontwerp van Edwin Kuipers van Venster Architecten sluit aan op de rest van de bebouwing in Middenwillens. De inspiratie is terug te vinden in de bouw uit de jaren 30 van vorige eeuw. De kenmerken van die stijl zijn ondermeer: met bakstenen gemetselde gevels, strakke raamverdeling, uitstekende dakgoten met een pannen dak, horizontale en verticale accenten en fijne detaillering.

Het zijn energiezuinige woningen volgens het huidige bouwbesluit. De huurders kunnen nog steeds op gas koken en hun huis verwarmen, maar in de bouw is reeds rekening gehouden met de overschakeling op toekomstige energiebronnen. ‘’Met het ontwerp en de enginering van het project wordt rekening gehouden dat de woningen op termijn geen gas meer nodig heeft om bijvoorbeeld te verwarmen. De woningen zijn hiermee toekomstbestendig’’ zo zei Arjan van der Neut toen het onderwerp duurzaamheid ter sprake kwam.

Planning en verhuur
Het duurt nog even maar de bouwer gaat uit van de start van de werkzaamheden in februari 2018. Een jaar later, in het 1e kwartaal van 2019, kunnen de eerste sleutels aan de huurders overhandigd worden. De start van de verhuur kan verwacht worden rond de zomer 2018. De huurprijs komt onder de 1e aftoppingsgrens te liggen, wat neerkomt op een netto maandbedrag van maximaal € 593,-. Geïnteresseerden kunnen zich alvast opgeven voor de belangstellendenlijst via de website. Zij krijgen persoonlijk bericht als er meer bekend is over het project. Helaas geeft dat geen garantie op een woning.

Omgeving
Middenwillens is een nieuwe wijk aan de rand van Gouda, vlakbij het recreatie- en natuurgebied ‘Goudse Hout’ en de Reeuwijkse plassen. De woningen die Woonpartners laat realiseren passen in deelplan III van de wijk. Aan de overzijde van de straat worden gelijktijdig 14 koopwoningen gebouwd waarvoor de belangstelling erg groot is. In het totaalplan worden ongeveer 120 woningen gebouwd.
“Met de ondertekening van de grondreservering wordt Middenwillens echt een Goudse wijk. In elk deel van onze mooie stad gaan we uit van ‘gemengd wonen’. Voor ieder wat wils. In fase 1 Middenwillens zijn koop- en middenhuur woningen en sociale huur eengezinswoningen. In fase 2 koop- en middenhuurwoningen en fase 3, het sluitstuk, maakt de balans compleet door betaalbare sociale huurappartementen voor jongeren, starters en kleine huishoudens toe te voegen, naast een mooi koopprogramma. Daarmee is Middenwillens die mooie gemengde wijk, middenin het groen en nabij voorzieningen, waar het goed toeven wordt. Waar men in de eigen wijk wooncarrière kan maken. Typisch Gouds!” aldus wethouder Tetteroo.

 

https://dkvwg750av2j6.cloudfront.net/m/58f90a0a46202c20/original/Persbericht-Ondertekening-24-starterswoningen-Middenwillens-fase-III-Gouda.pdf

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?