Woonbron en gemeente Rotterdam slaan handen ineen voor herstructurering Urkersingel en omgeving (Rotterdam Zuid)

0

Woonbron en de gemeente Rotterdam hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de verandering van het woningaanbod aan de Urkersingel en directe omgeving in Rotterdam Zuid.

Kansrijk ontwikkelingsperspectief
De Urkersingel in Carnisse is – na de Mijnkintbuurt in de Tarwewijk en het Dahliablok in Bloemhof – de derde buurt waar woningen worden aangekocht in het kader van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ). Op deze locatie gaan Woonbron en de gemeente samen de komende jaren in ieder geval 138 woningen en 1 bedrijfsruimte aankopen. Het huidige woningaanbod op deze locatie is vrij eenzijdig en biedt een beperkt toekomstperspectief. Het vervangen van de verouderde woningen door nieuwbouw vergroot de diversiteit in het woningaanbod. Daarmee wordt Carnisse aantrekkelijker voor gezinnen en doorgroeiers vanuit Zuid.

Herstructurering
De gemeente koopt in samenwerking met verschillende Rotterdamse wooncorporaties, in het kader van het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ), woningen aan in meerdere buurten op Zuid. In geval van de Urkersingel koopt Woonbron de woningen aan. Het betreft zogenaamde ‘minnelijke verwerving’. Woonbron bekostigt de aankopen uit een vermindering van de verhuurdersheffing, die van toepassing is voor investeringen in Rotterdam Zuid. Het betreft de adressen Urkersingel 21 tot en met 39 (ABC), Urkersingel 2 tot en met 36 (ABC), Walchersestraat 83 tot en met 117 (ABC) en Bevelandsestraat 10 (bedrijfsruimte).

Over Woonbron
Woonbron is een wooncorporatie met 45.000 woningen en 4.000 overige vastgoedeenheden in de gemeenten Rotterdam, Nissewaard, Delft en Dordrecht. Woonbron zorgt in gevarieerde wijken voor passende huisvesting voor hen die ons nodig hebben. Voor onze bewoners zijn wij partner in prettig wonen. Vandaag voor morgen.

Over het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ)
Met het Nationaal Programma Rotterdam Zuid werken Rijk, de Rotterdamse woningcorporaties, gemeente, onderwijs, zorginstellingen en bedrijfsleven aan een nieuw perspectief voor Rotterdam Zuid. Het NPRZ richt zich op het wegwerken van de achterstanden van de bewoners en op het verbeteren van het leven op Zuid. Dit moet er toe leiden dat Rotterdam Zuid het over twintig jaar net zo goed doet als de rest van de stad en de andere drie grote steden in ons land.

 

https://dkvwg750av2j6.cloudfront.net/m/19df0db91182783d/original/Persbericht-Woonbron-en-gemeente-Rotterdam-slaan-handen-ineen-voor-herstructurering-Urkersingel-en-omgeving-Rotterdam-Zuid-.pdf

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?