Hurks start met bouw van prestigieus PicusKade

0

Het team van Hurks is nu echt van start gegaan met de bouw van het prestigieuze (her)ontwikkelingsplan PicusKade in Eindhoven. Op de locatie tussen het DAF Museum en het NRE-terrein in Eindhoven aan het Eindhovensch Kanaal – het oudste industrieterrein van Eindhoven – is stilaan de bouwplaats in gereedheid gebracht voor deze omvangrijke investering van de opdrachtgevers. Deze week gaat de eerste paal de grond in.

PicusKade is ontwikkeld door Woningcorporatie Wooninc en Laride en is een samenwerking tussen Wooninc., Bouwinvest, het DAF Museum en Hurks. In totaal omvat het plan 248 wooneenheden: 32 gevarieerde koopwoningen, 85 studio’s en 18 tweekamer-appartementen voor de sociale verhuur. Bovendien voorziet het in 113 huurappartementen voor de vrije sector en een parkeerlaag voor de bewoners. Behalve om zijn karakteristieke uiterlijk en centrale ligging is PicusKade bijzonder omdat ook de uitbreiding van het huidige DAF-museum onderdeel uitmaakt van het plan.

Gewilde locatie
PicusKade verrijst aan het Eindhovensch Kanaal op een locatie tussen het DAF Museum en het NRE-terrein, op tien minuten loopafstand van hartje centrum Eindhoven. Een gewilde locatie met alle voorzieningen bij de hand: winkels, restaurants, een bioscoop, zelfs het Centraal Station van Eindhoven en de TU/e liggen op loopafstand. De oplevering van Picuskade wordt verwacht in mei 2019.

Historie
Vroeger maakte het Picusterrein onderdeel uit van het industriegebied langs het Eindhovens Kanaal. Hier ontstond de eerste industrie in Eindhoven en lagen de eerste DAF-fabrieken. Vanaf 1883 zijn op dit terrein de Picusfabrieken opgericht. Picus is Latijns voor specht. Het zal dan ook weinig verwondering wekken dat in deze fabrieken sigarenkisten en later ook andere houten producten werden gefabriceerd, zoals meubels. De laatste houtverwerkingsfabriek verhuisde in 1993.

Huurwoningen
De verhuur van de woningen voor de sociale verhuur wordt verzorgd door Wooninc. De vrije sector huurappartementen zijn eigendom van Bouwinvest, dat ook de verhuur verzorgt.

 

http://www.hurks.nl/nl/over-ons/nieuws/Hurks-start-met-bouw-van-prestigieus-PicusKade

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?