Ring Portfolio geheel verkocht

0

Onlangs is het laatste complex uit de RING Portfolio verkocht. Het betreft een complex van 26 eengezinswoningen gelegen in Zwolle. Koper is een particuliere belegger. Samen met de 19 complexen die eerder dit jaar aan CAPREIT zijn geleverd is hiermee de gehele portefeuille verkocht.

De hoogwaardige woningportefeuille, met een sterke concentratie in Amsterdam, Den Haag en Utrecht, is de afgelopen jaren sterk geoptimaliseerd en uitgebreid door investment manager Waterland Real Estate. JLL heeft het commerciële verkoopproces begeleid. Door middel van gerichte, exclusieve marketing met een sterke focus op huurpotentie ontstond een competitie onder institutionele investeerders met een lange termijn visie.

“De bewezen huurpotentie en de jonge leeftijd van de woningen maakt de Ring Portfolio bij uitstek interessant voor institutionele investeerders uit binnen- en buitenland. Dit heeft geresulteerd in zeer competitieve biedingen”, aldus Jorn Thoomes, head of Capital Markets Residential bij JLL. Martijn Derks, Negotiator Capital Markets Residential bij JLL, vult aan; “De macro economische vooruitzichten van Nederland zijn en blijven sterk. Dit maakt ons land voor buitenlandse beleggers erg interessant voor het aankopen van dergelijke portefeuilles. Wij verwachten op korte termijn nog meer nieuwe toetreders te zullen zien”.

Loyens & Loeff begeleidde verkoper op juridisch vlak. Koper werd in deze transactie juridisch bijgestaan door Houthoff Buruma.

 

http://www.jll.nl/netherlands/nl-nl/nieuws/944/ring-portfolio-geheel-verkocht

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?