Nieuwe sociale huurappartementen in Bilthoven

0

Woensdag 30 augustus 2017 is het nieuwbouwproject ‘Appartementen De Leijen Zuid’ officieel gestart. Woonstichting SSW en De Vries en Verburg Bouw B.V. realiseren aan het eind van de Van Heukelomlaan in Bilthoven een nieuw woongebouw met 99 sociale huurappartementen. Het ontwerp is van GBS Architecten B.V. De 2-, 3- en 4-kamerwoningen zijn geschikt voor zorg, nu of later. In het najaar van 2018 krijgen de eerste huurders de sleutel van hun nieuwe woning.

SSW bouwt aan de toekomst
Jessie Bekkers-Van Rooij, directeur-bestuurder van SSW: “We zijn blij dat we weer 99 nieuwe sociale huurwoningen kunnen bouwen in de gemeente De Bilt. Ook zijn we trots dat het een duurzaam woongebouw wordt. Zonder gas, want de woningen worden verwarmd via een individuele warmtepomp, bewoners gaan elektrisch koken en op het dak komen zonnepanelen. Ook het woonconcept is gericht op de toekomst. Met ruimten in de binnentuinen waar bewoners elkaar en de natuur kunnen ontmoeten, brede deuren, lage dorpels, beugels in de doucheruimte en een stalling voor scootmobiels. Huurders kunnen hier betaalbaar en prettig wonen, ook als ze ouder worden.”

Nieuwe woonkansen
Het nieuwbouwproject biedt woonkansen voor zowel nieuwe woningzoekenden als bestaande huurders. Om de doorstroming te bevorderen krijgen woningzoekenden met een medische urgentie en oudere huurders die een sociale huurwoning achterlaten voorrang bij de toewijzing. Begin volgend jaar worden de sociale huurwoningen aangeboden via WoningNet.

“Tot 2030 moeten er elk jaar ruim 30 sociale huurwoningen bij komen in de gemeente. De afgelopen jaren is dat niet gelukt, dus de 99 nieuwe sociale huurwoningen zijn van groot belang en meer dan welkom. Ik besef dat er gemengde gevoelens zijn over bouw op deze locatie, maar de nieuwe bewoners zullen er erg blij mee zijn” zegt Ebbe Rost van Tonningen, wethouder volkshuisvesting.

Prettig wonen, nu en later
Ruim tien jaar geleden begonnen de voorbereidingen De plannen voor een nieuwe woonzorgcentrum stagneerden door de wettelijke scheiding van wonen en zorg. SSW spande zich jarenlang in, samen met de architect en de gemeente, om een nieuw woonconcept voor deze locatie te ontwikkelen. Projectwethouder Hans Mieras: “Ik ben heel blij dat de nieuwbouwlocatie De Leijen Zuid nu echt vorm gaat krijgen. In 2016 hebben de eerste bewoners hun intrek kunnen nemen in de mooie woningen aan de Van Heukelomlaan en over ruim een jaar komt daar een groot aantal nieuwe buren bij. Zij kunnen hier in een prachtige omgeving, met veel plezier en in elke fase van hun leven wonen.”

Eerste paal
Op woensdagmiddag 30 augustus 2017 gaf Gerrit Versteeg met het slaan van een heipaal het startsein voor de bouw van de nieuwe huurwoningen. Letterlijk en figuurlijk een mijlpaal, ook voor hem persoonlijk. Ruim tien jaar was hij betrokken bij de ontwikkeling van dit nieuwbouwplan. Met de handeling vandaag sluit hij zijn loopbaan als vastgoedprofessional bij SSW af en gaat hij met pensioen.

 

https://dkvwg750av2j6.cloudfront.net/m/02e33ed620cb17e3/original/Persbericht-Start-nieuwbouw-sociale-huurappartementen-De-Leijen-Zuid.pdf

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?