DELA Vastgoed portefeuille verkocht aan Lone Star Funds

0

JLL verkoopt namens DELA Vastgoed portefeuille aan Lone Star Funds.

DELA Vastgoed en Lone Star hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van een vastgoedportefeuille bestaande uit 73 solitaire winkels, 4 winkelcentra, ruim 15.000 m² kantoorruimte, 2 parkeergarages en 90 woningen.

DELA Vastgoed geeft met deze verkoop invulling aan haar strategie om zich verder te richten op haar kernportefeuille.

Het gaat in deze transactie om een aanzienlijke portefeuille. De 73 solitaire winkels zijn gelegen door het hele land. De winkelcentra liggen in Goes, Helmond, Eindhoven en Amsterdam. De totale oppervlakte van deze portefeuille bedraagt circa 90.000 m² bvo. De 90 woningen liggen voornamelijk boven de solitaire winkels. Verder bestaat de portefeuille uit 15.500 m² bvo kantoorruimte in Amsterdam. De twee parkeergarages, met ruim 1.100 parkeerplaatsen zijn gelegen in Amsterdam en Eindhoven. Het transport van de portefeuille heeft plaatsgevonden op 1 september jl.

De aankoop biedt Lone Star Funds de kans een omvangrijke winkelportefeuille in Nederland op te bouwen waar zij waarde aan wil gaan toevoegen door actief asset management en asset rotatie. Propertize zal de portefeuille namens Lone Star beheren.

DELA Vastgoed geeft met deze transactie invulling aan haar strategie om meer focus aan te brengen en zich volledig te richten op haar kernportefeuille, te weten op solitaire winkels in een aantal geselecteerde winkelsteden van Nederland en wijkwinkelcentra met een dominante ‘food’ component.

 

http://www.jll.nl/netherlands/nl-nl/nieuws/943/jll-verkoopt-namens-dela-vastgoed-portefeuille-aan-lone-star-funds

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?