CBS en Kadaster: Koopwoningen bijna 8 procent duurder

0

De prijsindex van het CBS en het Kadaster geeft de prijsontwikkeling weer van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland.

Bestaande koopwoningen waren in juli 7,6 procent duurder dan in juli 2016. De stijging is wat minder groot dan in de voorgaande twee maanden. Sinds juni 2013 is sprake van een stijgende trend van de huizenprijzen.
Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster.

Prijzen 19,5 procent hoger dan tijdens dal in juni 2013
In augustus 2008 bereikten de woningprijzen een piek. Vervolgens daalden de prijzen tot een dieptepunt in juni 2013. Sindsdien is er sprake van een stijgende trend. Ten opzichte van de piek is het prijsniveau nog 6,1 procent lager. Vergeleken met het dal zijn de prijzen gemiddeld 19,5 procent hoger. Het gemiddelde prijsniveau van bestaande koopwoningen is in juli 2017 ongeveer even hoog als in januari 2007.

 

https://www.kadaster.nl/-/koopwoningen-bijna-8-procent-duurder

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?