Net opgeleverd en meteen volgeboekt: 289 studentenwoningen in Delft

0

De woonstudio’s op de camelot campus direct naast de Technische Universiteit van Delft zijn af. Op 1 augustus is Camelot Campus 015 opgeleverd en vrijwel direct zijn alle units gereserveerd.

Grote vraag naar woningen in Delft
Smachtend werd er al uitgekeken naar de oplevering van de studio’s. De vraag naar woningen in Delft overstijgt namelijk al jaren het aanbod. Zeker tot in 2040 krijgt de stad te maken met een groeiende druk op de studenten woningmarkt. Camelot is direct op deze vraag ingesprongen met de aanschaf van het voormalige TNO-kantoorpand. Het kantoorpand is omgebouwd naar 289 gestoffeerde en gemeubileerde studio’s, passend binnen de Camelot Campus formule. Naast zelfstandige studio’s zijn er over alle verdiepingen algemene ruimtes gecreëerd. Zo is er een terras over het water, een TV-kamer, een bibliotheek, een Game Room, een wassalon en een professionele keuken.

Sander Burghoorn, operations manager bij Camelot, zegt dat de vraag naar de studio’s enorm is. “Meteen toen we kandidaten zijn gaan werven, stroomden de reacties binnen. Ook nu we al volgeboekt zijn, blijven we aanvragen ontvangen. Het is onvoorstelbaar hoe populair dit project is.” Burghoorn geeft aan dat nieuwe kandidaten pas in januari 2018 weer terecht kunnen. Op dat moment zit het Short Stay contract voor de meeste bewoners er namelijk op en komen er weer ruimtes vrij.

Camelot Campus Concept
Camelot timmert hard aan de weg als verhuurmakelaar. Naast het nog altijd populaire antikraak, richt het bedrijf zich ook steeds meer op microliving: huisvestingsprojecten bedoeld voor jongeren en studenten. Met het zogenoemde Campus concept brengt Camelot zelfstandige, gemeubileerde en gestoffeerde studio’s op de markt. Daarnaast worden er in de projecten ook altijd gemeenschappelijke ruimtes gecreëerd.

CEO Joost van Gestel “Wij hebben ons ontwikkeld van traditionele antikraak- en leegstandbeheerder naar een bedrijf dat vastgoed transformeert en ontwikkelt. De bedoeling is dat we binnen vijf jaar een Camelot Campus project hebben in tenminste de vijfentwintig grootste steden van Nederland.” Op dit moment zijn er al vergelijkbare studentenprojecten in Amsterdam, Breda, Leiden, Arnhem, Eindhoven en nu dus ook in Delft.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?