Colliers: Yields in kantorenmarkt G10 blijven dalen

0

De werkgelegenheid laat in 2017 de sterkste groei in tien jaar tijd zien en het werkloosheidscijfer staat op het laagste niveau sinds 2010. Het aantal faillissementen daalt en het investeringsvolume van bedrijven neemt toe. De impact van de groeiende economie is ook op de kantorenmarkt zichtbaar. De yields op primaire kantoorlocaties laten een dalende trend zien en de leegstand daalt in de meeste gebieden.

In Den Bosch, Arnhem, Groningen, Eindhoven, Utrecht en Amsterdam daalden de yields in het afgelopen kwartaal met een half procent of meer. De daling in Den Bosch van 7,5% naar 6,75% was de grootste absolute daling in de markt. In Amsterdam kwam de yield uit op 3,5% en liet relatief de grootste daling zien. Op Schiphol en in Rotterdam was er een lichte daling te zien van 0,25% en de yield in Den Haag bleef gelijk op 5,75%.

De impact op huurprijzen is minder duidelijk. De tophuurprijzen in Amsterdam en Utrecht zijn ook in het tweede kwartaal verder toegenomen en de verwachting is dat deze trend het komende half jaar doorzet. In steden als Den Haag, Rotterdam, Eindhoven, Groningen, en Arnhem is er sprake van stabiele tophuurprijzen. Hier wordt geen verandering in verwacht de komende periode.

Bekijk hier het rapport.

 

http://www.colliers.com/nl-nl/netherlands/insights/research-reports-page/offices_rents_map_q2

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?