Voormalig BAM-terrein aan Halfweg verkocht

0

Het voormalige 12.000 m² grote terrein van aannemersbedrijf BAM aan de Halfweg wordt momenteel omgebouwd naar een culturele broedplaats, Bogotá. De twee gekoppelde kantoorgebouwen, een grote werkplaats en twee puntloodsen van in totaal circa 9.000 m² worden omgebouwd naar circa 250 betaalbare (huur)ruimtes voor kunstenaars, muzikanten en startups. De eerste huurders vestigen zich hier eind september.

Het terrein is vorige maand verkocht aan in totaal 12 private investeerders, inclusief de Rabobank Haarlem en Omstreken en het gemeentelijke Bureau Broedplaatsen Amsterdam. Het project is geïnitieerd door het bedrijf Meurkens & Meurkens.

In de loods kunnen kunstenaars die veel ruimte nodig hebben, zoals beeldhouwers en houtbewerkers, terecht. In de gekoppelde kantoorgebouwen komen kunstenaars en startups. Naar verwachting zijn er 100 ruimtes met een huurkorting beschikbaar voor kunstenaars die bij de Commissie Ateliers en (Woon)Werkpanden Amsterdam (CAWA) staan ingeschreven. Ook wil Meurkens & Meurkens geluidgeïsoleerde ruimtes voor muzikanten realiseren.

Cushman & Wakefield adviseerde BAM bij deze transactie.

 

https://www.dtz.nl/nl/over-dtz-zadelhoff/nieuws-en-agenda/overzicht-transactieberichten/2017/q3/transactieberichten-uit-het-derde-kwartaal-van-2017/voormalig-bam-terrein-aan-halfweg-verkocht?page=1&region=

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?