Legoland komt definitief naar Den Haag

0

Merlin Entertainments, het moederbedrijf van o.a. Legoland, is definitief akkoord met de vestiging van een Legoland Discovery Center in Den Haag.

Op donderdag 3 augustus jl. heeft de aandeelhoudersvergadering van Merlin Entertainments, het moederconcern van Legoland Discovery Center (LDC), haar definitieve goedkeuring verleend voor de komst van een LDC naar de boulevard van Scheveningen. Legoland Discovery Center zal zich vestigen in een nieuwe ontwikkeling op de huidige Vitalizee-locatie, gelegen direct naast het Kurhaus.

Er ligt nu een akkoord om eind dit jaar te starten met de realisatie van het eerste Legoland Discovery Center van Nederland. Allereerst zal het huidige gebouw Vitalizee gesloopt worden, waarna de bouw van het nieuwe Vitalizee met zowel Legoland als horecaruimten van start kan gaan. Als alles conform planning verloopt dan kan Legoland in de zomer van 2019 haar deuren openen voor de eerste bezoekers.

De plannen voor een Legoland aan de boulevard in Scheveningen stammen reeds uit 2012. In die periode vonden de plannen helaas geen doorgang omdat Merlin de focus legde op het openen van nieuwe locaties op de Aziatische markt. De opmars van Den Haag en Scheveningen van de afgelopen jaren zijn ook bij Merlin echter niet onopgemerkt gebleven. Met als resultaat dat zij in augustus 2016 besloten om de plannen voor een Legoland Discovery Center in Den Haag nieuw leven in te blazen. Het Legoland Discovery Center in Den Haag zal de 1e locatie in Nederland en de 6e locatie in Europa worden. Eerder opende de eigenaar Merlin al soortgelijke vestigingen in Manchester, Berlijn, Oberhausen, Istanbul en Birmingham.

SENS real estate en de gemeente Den Haag hebben het afgelopen jaar hard gewerkt om de ideeën verder uit te werken tot een concreet bouwplan. Hierbij is ook gekeken naar de wensen van bewoners en ondernemers uit de omgeving. Het nieuwe Vitalizee zal niet alleen bestaan uit Legoland, maar er komt ook ruimte voor horeca, inclusief een groot dakterras met uitzicht op zee. Het geheel wordt vormgegeven naar een ontwerp van de architect Filip Mens, waarbij de nadruk ligt op ronde vormen, transparantie en een aansluiting bij het duinlandschap middels een dak met duinvegetatie. Het gebouw zelf zal als het ware fungeren als stepping stone tussen de boulevard en het hoger gelegen wooncomplex Rederserf. De ruimte tussen het nieuwe Vitalizee en het Kurhaus wordt geoptimaliseerd waarbij een breder zicht op zee en een ruimere doorgang richting de boulevard zal ontstaan. Het project wordt daarmee een hoogwaardige investering in de stad en haar buitenruimte.

Doordat ook de directe omgeving verder aangepakt zal worden in het plan van De Kust Gezond, zal de herontwikkeling van Vitalizee een belangrijke rol spelen in de verder revitalisatie van Scheveningen.

 

http://www.sensrealestate.nl/legoland-komt-definitief-naar-haag/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?