Dura Vermeer verwezenlijkt de AFAS-droom met nieuwbouw Experience Center

0

Dura Vermeer heeft vandaag het contract getekend voor de realisatie van het AFAS Experience Center in Leusden. De nieuwbouw is een droom die uitkomt voor software-ontwikkelaar AFAS. Aan de keuze voor Dura Vermeer ging een uitgebreide selectie vooraf met in totaal 23 geïnteresseerde partijen. De firma Homij is geselecteerd als elektrotechnische en werktuigbouwkundige installateur.

Het state-of-the-art complex bestaat uit diverse gebouwen die met elkaar in verbinding staan, 62.000 m2 groot. Er komt een hoofdgebouw met tussengebouwen voor demonstraties, sport, opleidingen, studio’s, restaurant en een binnentuin. Daarnaast komt onder een halve glazen bol een apart en compleet professioneel theatergebouw met ruim 800 zitplaatsen voor eigen presentaties, bijeenkomsten en voor langlopende producties.

Koert Terhurne, directeur Dura Vermeer Bouw Hengelo: ‘Een geweldig uitdagend en prestigieus bouwproject voor een inspirerende en zeer betrokken opdrachtgever. De nieuwbouw is een droom die uitkomt voor AFAS, maar ook voor Dura Vermeer. In dit project kunnen we niet alleen kwijt wat we weten en kunnen, maar we bieden AFAS met wie ze zijn en hoe ze werken een absolute meerwaarde. En dat vindt het bedrijf belangrijk.’

EEN GEBOUW MET VISIE, AMBITIE EN LEF
AFAS zet met het Experience Center een stuk identiteit neer. Het ontwerp toont visie, ambitie en lef. Het gebouw vormt straks een stimulerende werkomgeving voor de medewerkers van AFAS en een bijzonder visitekaartje voor klanten, relaties en bezoekers. Door de indrukwekkende theaterdome wordt het tevens een verrijking voor Leusden: de AFAS beleving in volle omvang.

AMBITIEUZE PLANNING
De bouw van het Experience Center is door de grootte en multifunctionaliteit in combinatie met de ambitieuze bouwplanning en het gevraagde hoge kwaliteitsniveau uitdagend. Tijdens het bouwproces blijft AFAS de ruimte houden om de nieuwste technologieën in het ontwerp te integreren. Deze optelsom vraagt om slimme oplossingen, expertise en ervaring. Die heeft Dura Vermeer en brengen we graag in.

Dura Vermeer en Homij hebben al bij meerdere projecten met elkaar samengewerkt. Mede hierdoor en door de gepresenteerde plannen heeft AFAS alle vertrouwen in deze combinatie voor het realiseren van het AFAS Experience Center.

AFAS Software groeit al jaren en om die reden is een groter pand nodig. Sinds de oprichting 21 jaar geleden, is het bedrijf van 46 medewerkers gegroeid tot meer dan 400 medewerkers in 2017. In diezelfde periode is de omzet gestegen tot meer dan 100 miljoen gestegen in 2016. “We groeien bijna uit ons jasje, en om die reden is een nieuw gebouw noodzakelijk”, aldus Bas van der Veldt, CEO van AFAS.

Vanuit het huidige bedrijfspand van AFAS aan de Philipsstraat in Leusden, kijk je op de bouwkavel waar voorheen het gebouw van de Bank Giro Centrale stond. De 46.770 m² vrijgekomen grondoppervlakte moet genoeg mogelijkheden geven om de toekomstige groei van AFAS te realiseren.

 

https://www.duravermeer.nl/nieuws/dura-vermeer-verwezenlijkt-de-afasdroom-met-nieuwbouw-experience-center

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?