CBRE GI koopt Nederlandse logistieke portefeuille van 260.000 m² aan

0

Dit is de grootste deal in Nederlands logistiek vastgoed ooit.

CBRE Global Investors heeft, namens één van haar klanten, 8 distributiecentra in Nederland aangekocht. De verkoper is Somerset Capital Partners.

De portefeuille omvat circa 260.000 m² hoogwaardig logstiek vastgoed gelegen in zeer gerenommeerde logistieke centra in Nederland. De transactie bestaat uit één bestaand gebouw in Wijchen en zeven ontwikkelingen gelegen in logistieke hotspots zoals Schiphol, Utrecht en Nieuwegein. Circa 80% van de portefeuille is verhuurd aan bekende gebruikers zoals Mainfreight, Picnic en All 4 U.

Jaap Snellen, Head of Asset Management Logistiek, Nederland, CBRE Global Investors: “Deze portefeuille past perfect binnen de investeringscriteria van onze klanten – deze grootschalige transactie in Nederland is daarmee een unieke mogelijkheid om te investeren in hoogwaardige logistieke gebouwen.

Het afgelopen jaar hebben we ons Nederlandse logistieke platform aanzienlijk weten uit te breiden en hebben nu circa 560.000 m2 logistiek vastgoed verdeeld over 15 gebouwen. We blijven op zoek naar vergelijkbare aantrekkelijke investeringsmogelijkheden voor onze klanten. Logistiek vastgoed is een belangrijke sector voor ons in Nederland.”

CBRE Global Investors is geadviseerd door Houthoff Buruma en JLL. Somerset Capital Partners is geadviseerd door Loyens & Loeff.rcu.

 

http://www.jll.nl/netherlands/nl-nl/nieuws/935/cbre-gi-koopt-nederlandse-logistieke-portefeuille-van-260000-m2-aan

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?