VORM wint tender Leidsche Rijn Centrum – Kavel H1

0

De gemeente Utrecht heeft VORM geselecteerd voor de ontwikkeling van kavel H1 in Leidsche Rijn Centrum. Het gebouw vormt de afronding aan Park Leeuwesteyn en staat als een ‘statig element’ aan de groene ruimte. Het gebouw krijgt een alzijdige uitstraling. Oplevering staat gepland voor 2019. Het plan is gemaakt met architectenbureau Groosman.

Tender
De gemeente heeft in het tweede kwartaal van dit jaar een tender uitgeschreven voor de ontwikkeling en realisatie van deze kavel aan de rand van Leidsche Rijn Centrum. Jordy Kramer, Conceptontwikkelaar VORM laat weten: “Het programma bestaat uit 43 ruime appartementen voor het hogere marktsegment. De selectie vond plaats op basis van minimumeisen, plankwaliteit en een op te geven energie prestatie coëfficiënt (EPC) en GPR-score. We zijn ontzettend trots dat we deze tender, genaamd de Parkwachter, gewonnen hebben.”

De Parkwachter
Het gebouw op kavel H1 is gelegen aan de kop van Leidsche Rijn Centrum, zodat alle woningen uitzicht hebben op zowel het park als het centrum. “De woningen worden via vier portieken aan de Madridstraat ontsloten. Dankzij de portiekontsluiting en de klassieke opbouw van het gebouw ontstaat er een grote differentiatie aan woningtypes”, geeft Mark Siebers van Groosman aan.

Vanwege het hoogteverschil tussen het park en de straat (1,7 meter) loopt de plint op. In deze plint zijn allemaal unieke woningen gesitueerd, met een verdiepingshoogte variërend van 4,5 tot 6 meter en een directe relatie met het park.

Op de eerste tot en met de vierde verdieping komen luxe appartementen met riante balkons aan de parkzijde, op de vijfde verdieping worden vier penthouses met een dakterras aan de kant van het park gerealiseerd. De appartementen op de koppen van het gebouw worden benadrukt door een extra hoogte en vormen de kroon op het gebouw.

De bergingen en parkeerruimtes zijn ondergronds opgelost en dus uit het zicht.

Er wordt een hoge mate van duurzaamheid nagestreefd. Tot de duurzame maatregelen behoren de integratie van zonnepanelen op de gevel aan de zijde van de Grauwaartsingel en de toepassing van circulaire materialen.

 

https://vorm.nl/nieuws/VORM%20wint%20tender%20Leidsche%20Rijn%20Centrum%20-%20Kavel%20H1

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?