Savills ziet serviced office marktaandeel Amsterdam exponentieel groeien

0

Volgens het vandaag gepubliceerde nieuwe onderzoeksrapport “European serviced offices” van vastgoedadviseur Savills, loopt Amsterdam vooruit op andere Europese steden qua opnameniveau van serviced office kantoorruimte.

Wereldwijd is Londen nog steeds koploper op het gebied van serviced offices, met meer dan 1.100 locaties waren de operators verantwoordelijk voor 7% van de totale opname in Q1 2017, volgens Savills.

Wouter Stevens, Head of Agency bij Savills Nederland, licht toe: “Waar de meeste Europese steden nog ver achter lopen op Londen, geldt dit niet voor Amsterdam. In 2016 waren serviced office operators al verantwoordelijk voor 7% (40.000 m²) van de totale opname van kantoorruimte. In Amsterdam zijn er circa 22 digital incubators actief, die bijdragen aan de groei van onze Tech start-up omgeving. Wij verwachten dat het opnameniveau van serviced offices de komende vijf jaar tussen de 20 en 30% per jaar zal groeien.”

Matthew Fitzgerald, Director Savills European Tenant Representation, vult aan: “De groei van de Tech sector in het bijzonder is een van de belangrijkste drijfveren van de toename van serviced offices. Om die reden hebben wij onderzocht waar nieuwe start-ups in opkomst zijn, om zo te kunnen voorspellen waar de toename van serviced offices waarschijnlijk het grootst zal zijn. Zo waren er in het afgelopen jaar ongeveer 2.700 nieuwe startende bedrijven in Polen, wat naar verwachting zal leiden tot een sterke toekomstige vraag naar flexibele kantoorruimte.”

In Q1 2017 laten Europese steden als Birmingham, Frankfurt en Dublin de sterkste opname stijging zien ten opzichte van 2016. In Birmingham waren serviced office operators in Q1 2017 verantwoordelijk voor 25% van de totale opname, terwijl er in 2016 nog geen enkele transactie werd geregistreerd. In Frankfurt steeg het marktaandeel van 0,5% in 2016 naar 7,5%, en in Dublin van 1,7% naar 7%. Dit kan een teken zijn dat de opkomst van serviced offices in veel Europese markten, buiten de Amsterdamse markt, nog aan het begin staat.

Lees het gehele “European Serviced Offices” onderzoeksrapport hier.

 

http://www.savills.nl/_news/article/67704/219050-0/07/2017/savills-ziet-serviced-office-marktaandeel-amsterdam-exponentieel-groeien

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?