WoonFriesland bouwt 76 nieuwe woningen in Burgum West

0

In Burgum West zijn de bewoners van 70 huurwoningen aan de B. Steenhuisenlaan, B. Lohmanlaan en Westersingel geïnformeerd dat de sloop- en nieuwbouwplannen van WoonFriesland definitief zijn. De woningen worden vervangen door 76 nieuwe woningen met energielabel A. De bewoners kunnen terugkeren naar hun nieuw te bouwen woning of met voorrang verhuizen naar een andere woning van WoonFriesland.

De huidige woningen stammen uit de beginjaren ’50 en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. WoonFriesland heeft met de bewoners de mogelijkheden van zowel nieuwbouw als onderhoud besproken. Een deel van de bewoners gaf aan gehecht te zijn aan hun huidige woning. De plannen zijn zo uitgewerkt dat de meerderheid (74 %) van de bewoners heeft gekozen voor nieuwbouw.

Nieuwbouw
De 70 woningen worden vervangen door 76 nieuwe woningen. Deze woningen krijgen twee woonlagen met op de begane grond een open keuken en een bijkeuken. Op de verdieping bevinden zich drie slaapkamers en een ruime badkamer met tweede toilet. Door zonnepanelen en goede isolatie worden de nieuwe woningen zeer energiezuinig en krijgen ze energielabel A. De huurder profiteert hier direct van. De bewoners die terugkeren naar hun nieuw te bouwen woning krijgen inspraak in de indeling en het gevelaanzicht van de woningen.

Planning
Voor de bewoners die terugkeren naar hun nieuwbouwwoning wordt een tijdelijke wisselwoning geregeld. De bewoners die niet terug willen, kunnen uiteraard bij WoonFriesland reageren op een vrijkomende woning die voldoet aan hun wensen. Zij krijgen voorrang op de overige woningzoekenden. Het uithuizen van alle bewoners zal ongeveer een jaar in beslag nemen waarna de sloop wordt gestart. Afhankelijk van het aantal benodigde wisselwoningen wordt er besloten of de woningen gefaseerd worden afgebroken. WoonFriesland gaat er vanuit dat de eerste nieuwe woning voor de zomer van 2019 wordt overgedragen aan haar nieuwe bewoners.

Betaalbaarheid, kwaliteit en beschikbaarheid
Met de nieuwbouw in Burgum West bouwt WoonFriesland verder aan goed en betaalbaar wonen voor mensen die dat nodig hebben. Een goede balans tussen duurzaamheid, energiezuinigheid en betaalbare kwaliteit voor onze huurders is hierbij het uitgangspunt.

 

https://dkvwg750av2j6.cloudfront.net/m/30423b5523bc8966/original/2017-07-20-WoonFriesland-bouwt-76-nieuwe-woningen-in-Burgum-West.pdf

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?