Berlin Hyp verstrekt senior loan van €54 miljoen voor financiering Airport Plaza

0

Dream Global REIT heeft in mei dit jaar alle aandelen verworven van een Belgisch vastgoedbedrijf dat eigenaar was van multi-tenant kantoorgebouw Airport Plaza in Brussel. Na de acquisitie is Dream Global een samenwerking aangegaan met Berlin Hyp voor de herfinanciering van het Belgische vastgoedbedrijf.

Airport Plaza
Airport Plaza is gebouwd in 2011 en is momenteel voor 97% bezet, met een gewogen gemiddelde huurtermijn van 8,1 jaar. Het state-of-the-art complex bestaat uit vijf kantoorgebouwen met meerdere verdiepingen, inclusief een ondergrondse parkeergarage, goed voor in totaal 35.000 vierkante meter aan bruto verhuurbaar oppervlak. De gebouwen zijn aan elkaar verbonden door een gedeelde lobby, die interne toegang geeft tot restaurants en voorzieningen. Daarnaast heeft het complex uitgebreide voorzieningen in de buitenlucht, zoals terrassen en patio’s op de begane grond én op een aantal daken. Airport Plaza heeft BREEAM-milieucertificering Good gekregen als erkenning voor de duurzaamheid van het complex.

Locatie
Airport Plaza is gelegen naast Brussels Airport en biedt goede toegang tot belangrijke snelwegen en openbaar vervoer. Tot de prestigieuze huurders behoren onder meer Samsung, Levi Strauss, Air Products, Estée Lauder, Sanofi, McDonalds, Chevron en NN Belgium (de verzekeringstak van ING).

Financiering
Verschillende Belgische banken en internationale kredietverstrekkers waren zeer geïnteresseerd in de financiering van Airport Plaza. Daaruit bleek nog eens hoe groot de concurrentie is tussen verschillende soorten kredietverstrekkers voor dit soort kantoorpanden van topniveau.
De voorkeur ging uit naar Berlin Hyp, dat een financiering bood met een optimale balans tussen de aantrekkelijke voorwaarden, ondersteund door het vermogen en de motivatie om samen te werken met een gezonde, ervaren sponsor als Dream Global.

Allen & Overy traden op als juridisch adviseur van Berlin Hyp. CBRE Debt & Structured Finance heeft de financiering namens Dream Global geregeld en hen tijdens het financieringsproces begeleid. Loyens & Loeff trad op als juridisch adviseur van Dream Global.

 

http://nieuws.cbre.nl/berlin-hyp-verstrekt-senior-loan-van-54-miljoen-voor-financiering-airport-plaza/

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?